08 / 05 / 2024

metrobüs değer haritası

metrobüs değer haritası

REIDIN tarafından istanbul Raylı Sistem ve Mehrobüs Hatları Konut Değer Haritası yayınlandı. Analize göre, ulaşım hatları ve yatırımları konut fiyatlarını artırıyor. İstanbul'un en pahallı durakları belirlendi.

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Borsa günün ilk yarısında yüzde 0,68 değer kaybetti!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,68 değer kaybetti ve 6.555,26 puana geriledi.

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

Emtia piyasasının Mayıs ayı rakamları açıklandı. Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.

Borsa günün ilk yarısında yüzde 1,50 değer kaybetti!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,50 değer kaybetti ve 4.817,60 puana geriledi.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Dolar karşısında en çok TL değer kaybetti? Avrupa ne yapıyor, biz ne yapmalıyız?

IMF güçlü dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimleri sıralarken, ülkelerin güçlü dolar hareketi karşısında ne yapması gerektiğini ele alan bir makale yayınladı.

Bitcoin Aralık'ta yüzde 15 değer kaybetti!

Aralık ayında yüzde 15 değer kaybeden Bitcoin Mayıs ayından sonra en kötü performansını sergiledi.

Kripto paralarda sert değer kaybı!

Son 24 saatte sert değer kayıplarının gerçekleştiği kripto para piyasasında, piyasanın temel belirleyicisi konumunda olan Bitcoin'in değer kaybı yüzde 20'yi geçti. Piyasada 388 bin yatırımcının parasını sıfırladığı ileri sürüldü.

Dogecoin, Mayıs'tan bu yana yüzde 80 değer kaybetti!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Dogecoin Mayıs 2021'den beri yüzde 80 değer kaybetti...

Çin'in yasak kararı kripto paralara değer kaybettirdi!

Çin'in aldığı yasak kararıyla son zamanlarda yaşanılan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Bitcoin yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti...

metrobüs değer haritası Haberi

metrobüs değer haritası

İstanbul'daki Metro, Tramvay ve Metrobüs hatları üzerindeki tamamlanmış ve inşaat halindeki duraklar için araştırma başlatan REIDIN'in, yaptığı analizlerde, bir durak noktasının 250 metrekarelik yürüme mesafesinde kapsadığı mahalleler tespit edildi ve durak kapsamına giren mahalle ya da mahallelerin birim fiyat ve değerleri 2016 yılı aylık verilerinin ortalaması şeklinde baz alındı. REIDIN, toplam 12 hat üzerindeki 140 durağın çevresindeki konutların "metrekare satış ve kira fiyatı ortalamaları", "amortisman süreleri" ve "yıllık brüt getiri oranları"nın, "İstanbul Raylı Sistem ve Metrobüs Hatları Konut Değer Haritası"nda yayınladı. 


"Ulaşım hatları konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor" 

Bu araştırma ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını vurgulayan REIDIN CEO'su Ahmet Kayhan, "Konut fiyatlarına etki eden farklı birçok etken olmakla birlikte, bunlar arasında özellikle ulaşım hatlarının yenilenmesi ve gelişmesine yönelik yatırımların konut fiyatlarını...