28 / 04 / 2024

Metropolis Antik Kentine onay

Metropolis Antik Kentine onay

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

İzmir Metropolis'te dünyanın en iyi korunmuş yapısı ortaya çıkarıldı!

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Santa Antik Kenti'nin yolu onarılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Santa antik kentine ulaşımı sağlayan yolun Gümüşhane il sınırlarında kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı verildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1990'dan bu yana kazıları devam eden Metropolis'in ören yeri olması için onay verdi. Turistik gezilere açılan ve biletleri 5 liradan satışa çıkarılan Metropolis'e çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Thyateira antik kentine turist akını devam ediyor!

Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olarak anılan Thyateira antik kentine turist akını artan bir hızla devam ediyor. Kısa bir süre önce. Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde bekleyen onlarca otobüsten antik kente yürüyen turistler, şehrimize canlılı

Metropolis Antik Kenti ziyarete açılıyor!

Antik çağda ticaret yolları üzerinde bulunması nedeniyle kervanların uğrak yeri olarak bilinen Metropolis Antik Kenti, tamamlanan yatırımla artık tarih severlerin de uğrak noktası olacak. Metropolis mitolojide "Ana Tanrıça Kenti" olarak biliniyor.

Phaselis antik kentine imar iddiası!

Antalya Kemer’ deki dünyaca ünlü antik kenti Phaselis’ te yapılması planlanan “ Dream Of Phaselis ” isimli otel için izin çıktığı iddiaları çevre örgütlerini ayağa kaldırdı...

İstanbul'un en eski antik limanı Beylikdüzü'nde ortaya çıktı!

İstanbul Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde arkeolog çalışmaları sırasında erken Roma ve Bizans dönemine ait bazı yapı kalıntılarına rastlandı. İstanbul'un Roma ve Bizans dönemine ait en eski antik limanı, Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde ortaya çıkarıldı...

İstanbul'un en eski antik limanı Beylikdüzü'nde çıktı!

İstanbul’un en eski antik limanı Beylikdüzü Kavaklı sahilinde bulundu. Tarihî kalıntıların M.Ö. 4. yüzyıl ile M.S. 9. yüzyıl erken Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu ortaya çıktı...

Beylikdüzü Limanı İstanbul'un en eski antik limanı olarak belirlendi!

İstanbul'un Roma ve Bizans dönemine ait en eski antik limanı, Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde ortaya çıkarıldı. Beylikdüzü Limanı İstanbul'un en eski antik limanı olarak belirlendi. Bölge sit alanı ilan edildi...

Metropolis Antik Kentine onay Haberi

Metropolis Antik Kentine onay

Torbalı'nın tanıtımına büyük katkı yapması beklenen Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi onayı verdi. Torbalı'nın bir hayali projesi daha gerçek oldu. 1990 yılından bu yana kazıları devam eden Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için yaklaşık 5 yıldır süren çalışmalar olumlu sonuçlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören yeri olması için resmi onay verilen Metropolis Antik Kenti turistik gezilere açıldı. Biletleri 5 liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor. Metropolis Antik Kenti'ni müze kartı bulunan vatandaşlar bilet almadan da gezebilecek. Metropolis ziyarete açılırken diğer yandan kazı ekibinin çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Metropolis Antik Kenti'nin kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Torbalı Belediyesi, Sabancı Vakfı ve Manisa Celal Bayar...