07 / 07 / 2024

mevduat faizi

mevduat faizi

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Bankalar faiz yarışına girdi!

Merkez Bankası’nın bir haftalık repo faizini yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarmasının ardından mevduat faizleri de yükseldi. Bankalar mevduat toplama yarışına girdiler...

Konut almak için en uygun zaman!

İngiltere merkezli Küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank’in açıkladığı verilere göre, emlak fiyatlarında yüzde 12,58’lik artış yüzde 12,73’lük üç aylık mevduat faizinin gerisinde kaldı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 

Yükselen enflasyon karşısında vatandaşlar ellerindeki parayı değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlardan biri de son zamanlarda bir çok yatırımcının tercih ettiği mevduat faizi. Peki 10 milyon lira ile bir konut almak mı, 450 bin liralık faiz getirisi mi? Hangisi mantıklı?

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

Yastık altında parası olan pek çok kişi bankaların mevduat faizi oranlarındaki son durumu araştırıyor. Peki bankaların mevduat faiz oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka Haziran 2024 mevduat faizi oranları...

'Bu faizi bulamam' diyen mevduatın vadesini uzatıyor! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu?

Mevduat faiz oranları yeniden yükselişe geçerken pek çok kişi de 'Bu faizi bulamam' diyerek mevduatın vadesini uzatmaya başladı. Peki 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? İşte banka banka mevduat faizi oranları...

Mevduat faizleri güncellendi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar?

Türk Lirası mevduat faizi son 2 haftada düşüşe geçmiş durumda. Buan göre, en yüksek mevduat faizi veren banka hangisi? 2 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? 

Bankalardan peş peşe değişiklik! 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar oldu? 

Mevduat faiz oranları yeniden yükselişe geçerken pek çok kişi de mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar?

Mevduat faizlerinde büyük deprem! Bankalar oranları tek tek güncelledi, 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizleri de değişti ve pek çok banka faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki bankaların mevduat faizi oranlarında son durum ne oldu? En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Bankaların 32 günlük faizi tek tek hesaplandı! En yüksek faiz hangi bankada? Garanti, ING, QNB, İş...

Bankaların mevduat faizi pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki en yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte banka banka o oranlar...

2 milyon TL'nin güncel aylık faizi ne kadar? 

Mevduat faizlerinin artmasından sonra hangi bankanın ne kadar faiz verdiği, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bu süreçte, hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

Bankalar son güncel faizlerini duyurdu! 1 milyon TL'nin güncel aylık getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50'ye çekmesi ile birlikte mevduat faizleri yüzde 60 bandına kadar dayanmış oldu. Son zamanlarda bankalar mevduat faizi oranlarında değişikliğe gitmiş oldu.

1 milyon TL'nin 181 günlük getirisi ne kadar? Hangi banka Mayıs 2024'te ne kadar mevduat faizi veriyor?

Yastık altında parası olan vatandaşlar artan faiz oranlarından yararlanarak, kısa ve uzun vadeli mevduatlar üzerinden yüksek getiri elde etme fırsatı yakalamak istiyor. Peki Mayıs 2024 mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

Bankalar açıkladı! 500 bin TL'nin 92 günlük faiz getirisi ne kadar? 

Mevduat faizleri yüzde 56 seviyelerine dayanmışken faiz oranlarında da bir gevşeme yaşanmış oldu. Buna göre, mayıs ayı mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor ve 500 bin TL'nin 3 aylık (92 günlük) getirisi ne kadar?

Mevduatta vade uzuyor! 150 bin TL'nin 32 günlük faizi kaç TL? Banka mevduat faiz oranları: En yüksek vadeli mevduat 2024

Uzun vadeli TL mevduatlarda tutulan para son 10 ayda 1.3 trilyon TL büyüdü ve 1.8 trilyon TL'yi geçti. Peki banka mevduat faiz oranları ne kadar? İşte en yüksek vadeli mevduat...

Bankalar açıkladı! 1 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar oldu?

Mevduat faizlerinin yükseltmesinden sonra hangi bankanın ne kadar faiz verdiği, elinde nakit parası bulunan yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor? 

mevduat faizi Haberi

mevduat faizi

Ziraat Bankası eski Genel müdür Yardımcısı olan Prof.Dr. Şenol Babuşçu, politik.yol sitesindeki köşe yazısında, bankaların büyük ölçüde ekonomi yönetiminin aldığı kararlar nedeniyle kar patlaması yaşadığını kaydetti. Babuşçu, bankalar kazanırken kaybeden iki taraf olduğunu bunlardan ilkinin, mevduatlarını yüksek enflasyon ortamında, düşük faizle değerlendirmek zorunda kalan mevduat sahipleri ve yine KKM gibi nedenlerle Hazine'ye binen yükü ödemek zorunda bırakılan vergi mükellefleri yani halk olduğunu dile getirdi.

Babuşçu bu karlılığın ardındaki ilk nedenin Kur Korumalı Mevduat Hesabı uygulaması olduğunu belirterek nedenleri şöyle sıraladı:


 

*KKM hesabına maksimum yüzde 17 faiz uyguluyor. Kur artış farkını devlet karşılıyor. Böylece bankaların kaynak maliyetinin önemli bir kısmı devlet tarafından karşılanmış oluyor.

*TCMB bankaları uzun süre sabit tuttuğu yüzde 14 ile fonladı. Bankalar bu oranla aldıkları kaynağı devlete...