29 / 04 / 2024

mevduat faizleri yükseldi

mevduat faizleri yükseldi

Bankacılık sektörünün mevduatı 3 trilyon 379,6 milyar lira, kredi hacmi de 3 trilyon 318,3 milyar lira oldu.

Bankalar mevduat faizlerini artırdı!

TCMB ve BDDK'nın bankalarla gerçekleştirdiği ekonomide normalleşme ve değerlendirme toplantısının ardından bankalar mevduat faizlerini artırdı.

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Banka banka mevduat faizleri yükseldi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar oldu?

Yılın başında düşüşe geçen mevduat faizleri, son günlerde yönünü yukarı doğru çevirmiş durumda. Buna göre, bankaların aylık mevduata uyguladığı ortalama senelik faiz oranı yüzde 49'a kadar çıktı.

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirası mevduat faizleri, beş haftalık düşüş serisinden sonra geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti. Ancak paylaşılan bilgilere göre mevduat faizlerinin yeniden yükselişe geçeceği belirtildi.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Mevduat faizleri düşmeye başladı! Bankalar faizleri neden düşürüyor?

Yüzde 50’yi aşan mevduat faizleri 2024 yılı ile beraber gerilemeye başladı. Gazeteci Zeynep Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak "Mevduat faiz oranlarındaki gerilemeyi neye bağlıyorsunuz?" diye sordu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.

Mevduat faizleri yüzde 46'ya dayandı! Bankada parası olanlar dikkat!

Mevduat faizlerinde görülen hareketlenme geçtiğimiz hafta da devam etti. Mevduat faizlerinde 1-3 ay arası vadeli mevduat faizleri yüzde 46'ya dayandı. 

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politka faizini yüzde 35 seviyesine yükseltmesinin ardından bankalar da mevduat faizlerinin yükseltmeye başladı. Peki mevduat faizleri yükselmeye devam edecek mi?

Bankalarda büyük deprem, mevduat faizleri düşüyor! Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan flaş karar!

Bankalardan flaş karar geldi. Kamu bankalarında yüzde 41 olan Türk Lirası mevduat faizleri yüzde 38’e kadar geriledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 419,2 milyar Türk Lirası artış göstererek, 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi.

mevduat faizleri yükseldi Haberi

mevduat faizleri yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 86,6 milyar lira artarak 3 trilyon 379,6 milyar liraya yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil) 7 Ağustos ile biten haftada 86 milyar 572 milyon 101 bin lira artarak 3 trilyon 293 milyar 58 milyon 304 bin liradan, 3 trilyon 379 milyar 630 milyon 405 bin liraya çıktı. Bu dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 1,54 azalışla 1 trilyon 530 milyar 218 milyon 769 bin lira, yabancı para (YP) cinsinden mevduat ise yüzde 6,15 artarak 1 trilyon 724 milyar 226 milyon 687 bin lira oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bankalarda bulunan toplam YP mevduatı, geçen hafta 6 milyar 199...