16 / 05 / 2024

mevlana müzesi kültür bakanlığına mı bağlı

mevlana müzesi kültür bakanlığına mı bağlı

Konya' daki Mevlânâ Müzesi’ nin aslına döndürülmesi için başlattığı çalışma, olumlu sonuç verdi. Mevlânâ Celaleddin Rumi’ nin türbesinin bulunduğu bölümde küçük bir mescit açıldığı bildirildi...

Bakanlıkta çalışmak isteyenlere müjde! Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 165 personel alımı yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 156 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İşte alıma dair detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Burdur Kültür Merkezi nihayet tamamlanıyor!

Yıllardır yapımı tamamlanamayan kültür merkezi inşaatında çalışmalar hızlandı. Merkezin yapımın 20 Haziran 2020’de teslim edilmesi planlanıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Çankaya'nın en yeni kültür ve sanat merkezi Nazım Hikmet açıldı. Yeni açılan merkezde 7 ayrı dalda eğitim verilecek. Dersler 24 Haziran'da başlıyor.

Ataşehir'in yeni kültür merkezi için protokol imzalandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi İçerenköy'deki yarım kalan kültür merkezini tamamlıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Oran Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Mimaride odak kültür mü teknoloji mi?

Mimari ve tasarım daima hayatımızda karşımıza çıkıyor. Bölgeden bölgeye, kültürden kültüre değişiklik gösteriyor. Dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak gelişen teknoloji ortaya benzer çalışmalar çıkarmaya başladı. Mimari tasarımda odağımıza kültürü mü yoksa teknolojiyi mi almalıyız.

İbrahim Ulusoy'dan Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin yapımı için 42.5 milyon TL'lik ihale!

Ataşehir Belediye Başkanlığı, Kemal Sunal Kültür Merkezi'ni arsa satışı karşılığı yaptırcak. Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin yapımı için ihaleye çıkıldı. 

Yenimahalle Macun'a kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’nde bulunan Macun Toki Blokları sakinlerine cami ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

mevlana müzesi kültür bakanlığına mı bağlı Haberi

mevlana müzesi kültür bakanlığına mı bağlı


Mevlânâ Müzesi’nin aslına döndürülmesi için başlattığı çalışma, olumlu sonuç verdi. Mevlânâ Celaleddin Rumi’nin türbesinin bulunduğu bölümde küçük bir mescit açıldı.


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Mevlânâ Müzesi olarak resmî kayıtlarda geçen ancak aslı bir Mevlevihane olan türbenin içinde namaz kılınması gerektiğini belirtmişti. Mevlevihanelerde, semah ile birlikte namazın olması gerektiğine işaret eden Ertem, bunun için bürokratik işlemlere başlamıştı. 


Mevlânâ Müzesi, Cumhuriyet’in ilk yıllarında ‘tekke ve zaviyelerin kapatılması kanunu’ kapsamında kapatılmış, bir süre sonra ise taşıdığı önem dolayısı ile ‘müze’ olarak yeniden açılmıştı. Ertem, müze olarak açılması için de türbenin Vakıflar’dan alınarak, Kültür Bakanlığı’na devredildiğini hatırlattı. Bu süre zarfında da mevlevihanede sadece semah yapıldığını aktardı. Ertem, semahın namazdan ayrı olmaması gereğinden hareketle bu girişimleri başlattığını ifade etti.  


Adnan Ertem, bugün müze statüsünde olan...