05 / 05 / 2024

Mevlana Üniversitesine arazi mi verildi

Mevlana Üniversitesine arazi mi verildi

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

Fahrettin Koca: AOÇ arazisi kanunla tahsis edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine arazi tahsisi yapıldığı iddialarıyla ilgili "Asla, hiçbir şekilde bahsedilen konularla ilgili bakanlığım sonrası dönemde tahsis ve benzeri konuların hiçbiri olmamıştır." şeklinde konuştu.

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Silifke'de 12 bin 105 metrekare yüz ölçümlü arazi 4 milyon TL!

Silifke'de, Silifke Mersin yoluna cephesi bulunan ve üzerinde kereste fabrikası olan arazi 4 milyon TL'ye satılıyor

Şekerbank'tan 2B arazi kredisi!

Şekerbank'tan verilen 2B arazi kredisi, arazi bedelinin yüzde 80'ine veriliyor...

Suudi CEO, Şile ve Sancaktepe'de arazi avında!

Medyanın yoğun ilgisinden rahatsız olduğu belirtilen Bin Ladin, panelde konuşmaktan son anda vazgeçip Şile ve Sancaktepe’de arazi bakmayı tercih etti.

Ümraniye'de arazi fiyatlarının artışı dikkat çekiyor!

İstanbul Ümraniye'de gerçekleşen yatırımlar ve arazi fiyatlarının artışı dikkat çekiyor...

Mor Gabriel Manastırı ve komşu köylerin arazi kavgası kitap oldu!

Mardin'de Mor Gabriel Manastırı ile komşu köyler arasındaki arazi kavgası ABD ve Avrupalı siyasilerin kitabına konu oldu.

Çekmeköy'de icradan 1 milyon 987 bin liraya satılık arazi!

Ümraniye Çekmeköy'de 16 bin 561 metrekare arazi 5 Ekim 2012 tarihinde yapılacak ihalede satışa çıkacak

Ocaklar'da belediyeden satılık arsa ve arazi 4 milyon 589 bin TL!

2 bin 183 metreakare arsa+bina ve 20 bin 500 metrekare arazi 4 Eylül 2012 günü saat 14:00 ve 14:30'da yapılacak ihalede satışa çıkacak

Tarkan 10 dönüm arazi üzerinde hormonsuz ürün yetiştirecek!

Yaklaşık 10 dönüm arazi daha alan Tarkan hormonsuz meyve, sebze tarımı yapacak. Bunun için bir ekip de kuracak

Karakolların yapılması arazi koşullarından dolayı aksıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Karakolların yapılması noktasında herhangi bir geri adım atma söz konusu değil ama arazi şartlarından, yoldan, birtakım diğer sebeplerden dolayı aksamalar var'' dedi

Üçüncü havalimanıyla arsa ve arazi fiyatları 3 kat arttı!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, "İstanbul'un kuzeyinde, Karadeniz'e yakın yerlerde" yapılacağını söylediği 3'üncü havalimanı, arsa ve arazi fiyatlarını üç kat artırdı. Yıldırım havalimanı ihalesinin ağustos ayında açılacağını kaydetti

Mevlana Üniversitesine arazi mi verildi Haberi

Mevlana Üniversitesine arazi mi verildi

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili karara karşı yargılanmanın yenilenmesi için dava açtı.


SÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015'te Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde paralel yapıya yönelik dava açıldığı, üniversitenin de davaya müdahil olduğu belirtildi.


Davaya müdahil olunduktan sonra, üniversite arazisi üzerine kurulan Truva Alışveriş Merkezinin Mevlana Üniversitesi'ne tahsis edilebilmesi için Selçuk Üniversitesi aleyhine 2009'da dava açıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Aleyhimize sonuçlanan üst hakkı sözleşmesinin değişen şartlara uyarlanması konulu davada, davacı Ekopark tarafından pek çok hileli hareketlerle mahkemenin yanıltıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle aleyhimize sonuçlanan ve üst hakkı sözleşmesine 'eğitim' maddesini ekleyen 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına karşı Rektörlüğümüz tarafından 3 Mart 2016'da yargılamanın yenilenmesi davası açılmıştır."


-...