29 / 07 / 2024

Mevlanakapı

Mevlanakapı

Araçların geçişi esnasında çarpma ve sürtünmeler sebebiyle tarihî sur kapılarına zarar vermesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi

Fatih'teki tarihi kapı karakolu yıkılıyor!

Fatih’teki Mevlanakapı’nın girişine Sultan 2’nci Mahmud döneminde yaptırılan kapı karakolunun yıkımı için çalışmalara başlandı.

Fatih Veledi Karabaş Parkı hizmete açılıyor!

Mevlanakapı Mahallesi'nde yer alan Veledi Karabaş Parkı çevresinde yapılan kamulaştırılma ve projelendirme çalışmaları tamamlanıyor, parkın kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Fatih Mevlanakapı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İstanbul’un birçok semtinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarına Fatih ilçesine bağlı Mevlanakapı Mahallesi de katıldı. Yetkililer mahallenin SİT alanı olduğu için yıkıma alındığını belirtti.

Fatih Mevlanakapı'daki yıkıma mahalleli karşı!

İstanbul’un tarihi mahallelerinden Mevlanakapı, rant alanına dönüştürülmek isteniyor. Yıkım istemeyen mahalle sakinleri çözümü dayanışmada arıyor.

Fatih Veledi Karabaş Parkı'nın inşaatı başladı!

Mevlanakapı Mahallesi’nde yer alan Veledi Karabaş Parkı çevresinde yapılan kamulaştırılma çalışmalarıyla revize edilmek üzere yeniden projelendirilme çalışmalarının tamamlanmasıyla uygulama çalışmalarına başlandı.

Kemikliburun Parkı projelendiriliyor!

Mevlanakapı Mahallesi Kemikliburun Sokağı üzerinde bulunan 7 bin 555 metrekarelik alan, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni bir park olarak düzenlenmek üzere projelendiriliyor.

Fatih su kesintisi 8 Aralık 2014 son durum ne?

İstanbul Avrupa Yakası Fatih ilçesinin Mevlanakapı ve Seyyid Ömer mahallesinde şebeke hattı vana montajı nedeni ile 8 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Fatih su kesintisi 5 Aralık 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Fatih ilçesinin Mevlanakapı ve Seyyid Ömer mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 5 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor.

Fatih su kesintisi 11 Kasım!

İstanbul Avrupa Yakası Fatih ilçesinin Mevlanakapı mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 11 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 13:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Fatih'te İş Eğitim Merkezi ek bina inşaatı yapılacak

Fatih Mevlanakapı Zihinsel Engelliler Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ek bina inşaatını yapılacak

Mevlanakapı Haberi

Mevlanakapı

Belediye'nin aldığı kararlara göre, yüksek ve geniş araçlara kapatılan tarihî sur kapıları, sadece binek araçların geçebileceği şekilde yeniden düzenlenecek.


Tarih boyu birçok imparatorluğun sahip olmak istediği İstanbul'u koruyan sur kapıları, yaşanan birçok olumsuzluk yüzünden yok oldu. Bizans ve Osmanlı döneminde İstanbul'u çevreleyen "Marmara", "Haliç" ve "kara" surlarındaki 60 kapının birçoğu yok oldu. Tarihi sur kapılarının, özellikle araçların geçişleri sırasında çarpma ve sürtünmeler sebebiyle zarar görmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi, önemli bir karar aldı. Son olarak Cibalikapı'ya, yüksek tonajlı bir kamyonun çarpmasıyla kapı üzerindeki Sultan Abdülmecid'in tuğrasının parçalanması üzerine sur kapılarından yüksek ve geniş araç geçişi yasaklandı. Fatih ilçesinde bulunan Cibalikapı, Ayakapı, Yedikulekapı, Belgradkapı, Silivrikapı, Mevlanakapı ve Eğrikapı'dan artık sadece binek araçlar geçebilecek. Büyükşehir ekipleri, kapılardan sadece binek araçların geçebileceği şekilde gerekli...