29 / 04 / 2024

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Şile'de yapılması öngörülen baraj projesinden etkilenecek köylere ilişkin 9 sorudan oluşan önerge hazırladı..

Üsküdar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm planı TBMM gündeminde!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Üsküdar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm planına ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzzet Ulvi Yönter, Başbakan'a kentsel dönüşümü sordu!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu.

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partisinin istişare toplantısında milyonları heyecanlandıracak açıklamayı yaptı. Sancaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ifade ederek asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğini duyurdu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Elazığ Maden bölgesinde 510 ev boşaltılacak! 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, mecliste, Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski bulunan 510 ev ve iş yerinin tahliye kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erdem, bölgede bulunan vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Tuzla Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı'da uygulanan imar planı TBMM'de!

İstanbul ili Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mevkilerinde uygulanan imar planı meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ömer Faruk Başaran MHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu!

Başaran Holding yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Başaran MHP'den Kocaeli milletvekili aday adayı müracaatında bulundu...

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarının istihdam sorunu mecliste!

Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü mezunlarının istihdam sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yalova'daki 5 sorun TBMM'de!

Yalova'daki çeşitli sorunlara ilişkin soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, depremlerde hasar görüp onarılmış yapılara değindi..

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter Haberi

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter


MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Şile'de yapılması öngörülen baraj projesinden etkilenecek köylere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yönter sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yönter önergesinde "1960’lı yıllann sonundan itibaren Şile’nin pek çok köyünü kapsayan bir barajın yapılması planlanmıştır. 1987 yılında ilçede yapılan ölçüm ve teknik analizler neticesinde köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tapu kayıtlarının üzerine su havzası şerhi İSKİ lehine konulmuştur. O günden bu yana baraj inşaatı için müspet hiçbir girişimde bulunulmamıştır." dedi.


Şile’de 1960’larda yapımı planlanan ama yılan hikayesine dönen Osmangazi ve Sungurlu Barajlarının yapımına bu yıl içerisinde başlanacağının açıklandığını dile getiren Yönter "Yapımına bu yıl içerisinde başlanacağı açıklanan baraj projesi ile Şile’nin pek çok köyü ve tarım arazisi sular altında kalacaktır. 600 yılı aşkın süredir ata topraklarında yaşayan...