13 / 05 / 2024

Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi inşaatı

Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi inşaatı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'da restorasyonuna devam eden 228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Mihrişah Valide Sultan İmareti açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Eyüpsultan'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Mihrişah Valide Sultan İmareti'nin açılışını gerçekleştirdi.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki restorasyon tamamlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'da restorasyonuna devam eden 228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki çalışmaları inceledi.

İstanbul'da 101 ecdat yadigarı eser restore edildi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 2009'dan bu yana Süleymaniye, Nusretiye, Fatih, Şehzadebaşı, Pertevniyal Valide Sultan gibi selatin camilerinin de aralarında yer aldığı 101 tarihi yapının restorasyon çalışmasını tamamladı

Yeşilköy Özel Vahide Sultan Huzurevi taşeron firmaya mı kiralandı?

Yeşikköy Bakyaşam Huzurevi'ne yerel seçimler öncesinde Özel Vahide Sultan Huzurevi tabelası asıldı. Binanın Belediye Meclisi'nin aldığı kararla üçüncü şahıslara yani taşeron firmaya kiralandığı iddia edildi...

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Robbie Williams'tan eşine Valide Sultan Dairesi hediyesi!

Dünyaca ünlü şarkıcı Robbie Williams, Türk asıllı oyuncu Ayda Field'e tarihi bir doğum hediyesi verdi. Williams, Topkapı Sarayı’ndaki ‘Valide Sultan Dairesi’nin benzerini, Kaliforniya’daki malikanesine inşa ettirdi.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

Ankara'da 110 bin konutluk ilçenin temelleri atılıyor!

Ankara’da 110 bin konutlu ve 350 bin nüfuslu yeni bir ilçenin temelleri atılıyor. Büyükşehir Belediyesi kurulacak olan yeni ilçeye Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim’in ismini verecek.

Ankara'da kurulacak yeni mahallenin adı belli oldu!

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'e dil uzatmaya kalkışan CHP'li Milletvekili Eren Erdem'e işaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da yeni kurulacak mahallenin adının 'Yavuz Sultan Selim' olacağını açıkladı.

Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi inşaatı Haberi

Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi inşaatı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'daki Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'nde hayata geçirilen restorasyon çalışma alanında incelemelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belediye tarafından yapılan açıklamada Bakan Ersoy'a ziyaretinde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken katıldı.

Bakan Ersoy, Osmanlı'dan bu yana ayakta kalan tek imarethane olma özelliğine sahip Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'nde hayata geçirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tarihi cülus yolu üzerinde yer alan ve 228 yıl boyunca ayakta  duran imarethanede, restorasyon çalışmalarının yakında tamamlanması amaçlanıyor.

1792 yılında kurulan imarethane, yoksul, muhtaç, öğrenci ve yolcuların yeme içme ve barınma ihtiyacına cevap...