10 / 05 / 2024

milattan önce batman

milattan önce batman

Ilısu Barajı HES kurtarma kazıları kapsamında Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Işıkveren köyünde 5. sezonuna giren Greamer Höyüğü kazılarında M.Ö bin yıllık dönemde aynı alanda kurulmuş 4 köy veya kasaba bulundu...

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Batman'da kaçak inşaat yıkımında gerginlik!

Batman Belediyesi'nce kaçak ve riskli olduğu belirlenen inşaatın yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Olay sonucunda bir zabıta yaralandı.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Batman Yenişehir'e modern eğitim yatırımı!

Batman'ın Yenişehir ilçesinde inşa edilen modern eğitim yuvası ve yurt binasının yapımı tamamlandı. 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 300 kişilik öğrenci yurdunun inşaatı süresinden önce bitti.

Batman Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Batman Bahçelievler Mahallesi Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. 126 konuttan oluşan Hilalevler 45 yıl önce yapıldı.

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

Friglerin kaya evleri turizme kazandırılacak!

Bolu'nun Seben ilçesindeki milattan önce 1200'lü yıllarda Frigler tarafından yapıldığı düşünülen kaya evleri, turizme kazandırılacak.

Batman Gercüş'teki cezaevinin yerine okul yapılıyor!

Batman'ın Gercüş ilçesinde 10 yıl önce kapatıldıktan sonra yıkılan cezaevinin yerine MEB tarafından 16 derslikli imam hatip lisesi inşa ediliyor.

Batman'da alt yapı sorunu çözülüyor!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, 10 yıl önce yapılan ve 9 bin kişinin yaşadığı Kuyubaşı TOKİ konutlarının altyapı sorununu çözmek için çalışma başlatıldı.

Batman'daki taziye evinin inşaatında sona gelindi!

Batman’ın büyük mahallesi konumundaki Kültür mahallesinde BATSO’nun da aralarında bulunduğu hayırseverlerin bir süre önce yapımına başladıkları iki katlı taziye evinde sona doğru gelindi.

Batman OSB'ye iplik fabrikası inşa edilecek!

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üç yıl önce 500 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasını açan Denizli’nin duayen tekstilcisi Osman Aydınlı, Batman’daki tesislerine bir yenisini daha ekliyor.

Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Yıllar önce karar alınan Yeni Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatına ne zaman başlanacağı kesinleşemiyor. Arsa bulunamayan projenin 400 yataklı olması için teklifte bulunuldu.

Batman'daki Zillek Köprüsü sulara gömülecek!

Yaklaşık 80 yıl önce Batman ile Diyarbakır’ı tren yolculuğunda birbirine bağlayan Zillek köprüsünü de Ilısu barajı yutacak. Tarihi köprünün dibinde şimdi de 1.5 metre uzunluğunda devasa bir köprü yapılıyor.

milattan önce batman Haberi

milattan önce batman

Ilısu Barajı HES kurtarma kazıları kapsamında Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Işıkveren köyünde 5. sezonuna giren Greamer Höyüğü kazılarında M.Ö bin yıllık dönemde aynı alanda kurulmuş 4 köy veya kasaba bulundu. Kazıda ayrıca 3 bin yıl öncesine ait korunmuş taş evler, teraslar ile dokuma atölyelerine rastlandı.


Greamer Höyüğü Kazıları Bilimsel Danışmanı, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gül Pulhan, kazılara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 5'inci sezona girilen Greamer Höyüğü kazılarında M.Ö. bin yıllık dönemde üst üste yerleşmiş 4 köy ya da kasaba bulduklarını söyledi.  


Garzan Çayı'nın doğu yamacındaki yerleşim biriminde bu günden 3 bin yıl öncesine ait büyük bir yerleşim alanını kazdıklarını ifade eden Pulhan, o dönemde çok iyi korunmuş taş evleri...