15 / 05 / 2024

milletvekili adayı Nevzat Palta

milletvekili adayı Nevzat Palta

Eski Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta AKP'den Aksaray Milletvekili Adayı oldu. Peki, Nevzat Palta kimdir? Nevzat Palta, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Nevzat Palta..

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer milletvekili aday adaylığını açıkladı!

Tespit ve tahminleriyle dikkatle takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer 14 Mayıs seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Ali Öztunç milletvekili adayı olunca Ankara'daki evini sattı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve eşi Buket Görgülü Öztunç, Ali Öztunç’un Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı olmasından sonra Ankara’daki evlerini satıp, Kahramanmaraş'a gitti...

Adana'da inşaat mühendisi adayları milletvekili olma yolunda!

Adana'da inşaat mühendisliği bölümünü okuyan Can Çete (19) ve  Mehmet Can Tör (21), İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Ömer Faruk Başaran MHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu!

Başaran Holding yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Başaran MHP'den Kocaeli milletvekili aday adayı müracaatında bulundu...

Abdülkadir Akkuş,  Ak Parti İstanbul milletvekili adayı oldu!

Türkiye’nin önde gelen sanayicileri arasında yer alan Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş,  Ak Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

Sami Çakır: Gölcük'te halkımız sağlam evlerde oturmalı!

AK Parti Milletvekili Adayı Sami Çakır, Gölcük'ün en önemli sorunlarının başında depremden dolayı sağlam olmayan binaların olduğunu belirtti.

Necip Nasır İzmir'in gelecek vizyonunu çizdi!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir'in gerek coğrafi konumu, gerekse de yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla, örnek bir kent olduğunu söyledi. Nasır, İzmir'in ilklerin şehri olduğunu hatırlattı.

Niğde OSB’nin genişleme planı kabul edildi!

Niğde OSB’ye yönelik yatırım taleplerinin adeta patladığını belirten AK Parti Niğde milletvekili adayı Erdoğan Özegen, birinci OSB'nin 220 hektar, ikinci OSB’nin de 280 hektar büyütülmesi kararı alındığını kaydetti.

İzmir'de kentsel dönüşüm hemen başlamalı!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Cemil Şeboy: İzmir'de kentsel dönüşüm şart!

İzmir'de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, daha milletvekili seçilmeden Meclis'te vereceği yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Erdem City Butik Otel Antalya'da açıldı!

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Kaş ilçesinde eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la birlikte eski Belediye Başkanı Emin Erdem'in Erdem City Butik Otel'in açılışını gerçekleştirdi.

Necip Nasır: İnşaat işçileri erken emeklilikten yararlanmalı!

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Necip Nasır, inşaat işçiliğinin tehlikeli ve yıpratıcı bir meslek olduğunu belirterek, erken emeklilikten yararlanmaları gerektiğini söyledi.

Sami Çakır: Gölcük halkı sağlam evlerde oturmalı!

AK Parti Milletvekili Adayı Sami Çakır, "Gölcük halkımız sağlam evlerde oturmalı ama bundan önemlisi deprem bilincine de sahip olmalıyız" dedi.

milletvekili adayı Nevzat Palta Haberi

milletvekili adayı Nevzat Palta

Nevzat Palta kimdir?

Eski Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta AKP'den Aksaray Milletvekili Adayı oldu. Peki, Nevzat Palta kimdir? Nevzat Palta, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?


1962 yılında Aksaray’da doğdu. İlk ve orta tahsilini Aksaray’da, lise tahsilinin 1. Sınıfını Aksaray Endüstri Meslek Lisesinde okudu. Daha sonra Konya Teknik Lisesi Makine Teknisyenliği bölümünden mezun oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra 1988 yılında TCDD Genel Müdürlüğünde İnşaat Dairesinde Makine Mühendisi olarak göreve başladı. Uzman Mühendis ve Baş Mühendis olarak görev yaptı. 


2002 yılında kurulan Ak Parti Hükümetinin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım Bey’in bir süre Danışmanlığını yaptı. Daha sonra TCDD Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. TCDD’ye bağlı Tüdemsaş’da Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 


28 Mart 2004 yılı yerel seçimlerinde Aksaray Belediye Başkanı oldu....