16 / 05 / 2024

Milli emlak kiralanır mı

Milli emlak kiralanır mı

Milli emlak taşınmazlarıyla ilgili olarak tapu sicilinde işlem yapmaya, illerde defterdar veya görevlendireceği memur, ilçelerde malmüdürleri yetkili oluyor. Peki, milli emlak kiralanır mı?

Milli Emlak’tan 2023'un son fırsatı! 813 TL taksitli satışlar başladı...

Milli Emlak yatırım yapmak isteyenler için hazineden arsa satışının son fırsatını açıkladı. Buna göre, o şehirlerde satışa sunulacak arsalar 5 yıl emlak vergisinden de muaf tutulacağı kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve haberin detayları...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Milli Emlak'tan uygun fiyatlı arsa ihalesi: Büyük fırsat kaçırılmamalı!

Milli Emlak tarafından satışa sunulan uygun fiyatlı arsalar, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Kırşehir'in Akçakent ilçesinde satışa çıkarılan bir arsa için düzenlenecek ihale, dikkat çekici bir fırsat sunuyor. Tahmin edilen ihale bedeli ₺5.000,00 olarak belirtilmiş.

Milli Emlak'tan bu arsa telefondan ucuz! 4 bin TL'niz varsa sizin olabilir!

Milli Emlak, yatırımcıların dört gözle beklediği Mayıs 2023 arazi ihalelerinin ayrıntılarını resmi web sitesi üzerinden duyurdu.  Bu haberi duyan yatırımcılar da ihaledeki mali değeri yüksek arazilere sahip olma şansını yakalamak istiyorlar. 4 bin TL’den satışa sunulacak olan araziler, yatırımcıları

Milli Emlak Kartepe'de konut imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yatırımcıların merakla beklediği Ekim ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kartepe'de de arsa satıyor.

Milli Emlak'tan 19 bin 200 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcılar tarafından merakla beklenen yeni ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kırşehir'de de konut imarlı arsa satıyor.

Milli Emlak o ilde 19 bin 200 TL'ye konut imarlı arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan ilanlara göre, Milli Emlak Kırşehir'de de konut imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan son dakika fırsatı! Tam 39 bin 300 liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Arsa almak isteyen yatırımcılar tarafından araştırılan Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan konut alanı imarlı arsayı da satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan o ilde arsa fırsatı! Tam 167 bin liraya satılık imarlı arsa!

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi web  sitesi üzerinden yayımlamayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Iğdır'da bulunan konut alanı imarlı arsayı da satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan Samsun'da satılık arsa fırsatı!

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Samsun'da yer alan arsayı da satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan 170 bin liraya arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Yatırımcıların merak ettiği Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Nevşehir'deki arsayı da satışa çıkardı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere müjde! Milli Emlak o ilde arsa satıyor!

Yatırımcılar tarafından merak edilen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan arsayı da satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan başkentte büyük fırsat! Sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar tarafından takip edilen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara'daki arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Milli emlak kiralanır mı Haberi

Milli emlak kiralanır mı

Milli emlak kiralanır mı?

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin (Hazine taşınmazlarının) kiraya verilmesi görev ve yetkisi, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (b) bendine göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olarak karşımıza çıkıyor. 


Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların kiraya verilmesi işlemleri esasen 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Bakanlığımızca çıkarılan Genel Tebliğ ve Genelgelere göre yürütülüyor. 


Kiralama işlemlerinin daha süratli ve mahallinde sonuçlandırılabilmesi amacıyla 327 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ile Valiliklere (Defterdarlık) kiralama işlemlerinde yetki devrediliyor. 


2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca, kiralama işlemleri için (anılan Genelgeden muaf tutulan kiralama işlemleri hariç) Başbakanlıktan izin alınması...