29 / 04 / 2024

Milli emlak nasıl kiralanır

Milli emlak nasıl kiralanır

Hazine arazileri, devletin belirlediği belirli amaçlar için kullanılacağı kanıtlandığı takdirde belirli süreler için kiralanabiliyor. İşte, hazine arazileri kiralama şartları!

Milli emlak kiralama ihale şartları!

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi için belirli ihale şartları bulunuyor.İşte milli emlak kiralama ihale şartları..

Milli emlak kiralama işlemleri!

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki milli emlak taşınmazlarının satışı gibi kiraya verilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, milli emlak kiralama işlemleri nelerdir?İşte milli emlak kiralama işlemleri..

Milli emlak nasıl kiralanır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Peki, milli emlak nasıl kiralanır? Milli emlak kiralama işlemleri nasıl yapılır?

Milli Emlak Eylül 2023 ihalelerini peş peşe duyurdu! Konut imarlı arsa almak isteyenler hemen bakın!

Yeni bir arsa veya arazi almak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 42 bin liraya konut imarlı arsa satacak. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Milli emlak nasıl alınır?

Devlete ait olan malların bütünü milli emlak olarak tanımlanıyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili hususlara, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, milli emlak nasıl alınır?

Ispartakule Evleri Emlak Konut başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 1.849 adet konuttan meydana gelen projede kura çekilişi için başvuruların son tarihi 3 Temmuz olarak belirlendi. Peki Ispartakule Evleri Emlak Konut başvuruları nasıl yapılacak?

Milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?

2B arazi; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?

Emlak vergisi nasıl verilir?

Emlak vergisi, taşınmazın maliki tarafından ödeniyor. Taşınmaza sahip olunan sene emlak vergisi için beyanname veriliyor. Emlak vergisi ödemelerine ise bir sonraki sene başlanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl verilir?

Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide kimi taşınmazlar için vergi indirimli uygulanabiliyor. Peki, emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisi için ilk taksit dönemi devam ediyor. Peki, yeni inşa edilen bir binadan ev aldığınızı düşünelim. Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?

Home ofis emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz malın türüne göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor. Peki, bir konut hem ev hem işyeri olarak kullanılırsa ne olur? Home ofis emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına (emlak alım satım vergisi) tabi tutuluyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu devirlerinde emlak alım satım vergisi adı altında alıcı ve satıcı tapu harcı ödüyor. Bu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Milli emlak nasıl kiralanır Haberi

Milli emlak nasıl kiralanır

Hazine arazileri kiralama şartları!

Devlete ait olan hazine arazileri, kanunlarca belirtilen belirli amaçlar için belirli sürelerde kiralanabiliyor. Bir hazine arazisini kiralamak için araziyi aşağıda sıralayacağımız amaçlardan biri için kullanmalısınız:


Belirli ticari amaçlar için

Spor ya da sosyal nitelikli işler için

Deniz turizmi tesisleri için.


Hazine arazileri, yukarıda saydığımız amaçlar için ve en fazla 10 yıl süreyle kiralanabiliyor.  Fakat turistik tesisler ile enerji üretim ve dağıtım tesisleri için on yıldan fazla süre ile kiralanabiliyor. 


Kira bedeli, idare tarafından tespit ediliyor ve ihale komisyonu tarafından son karar veriliyor.  Kira bedeli tespit edilirken, arazinin özellikleri de dikkate alınarak, rayiç bedeli esas alınıyor. 


Hazine arazileri kiralama şartları!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğe göre yapılacak ihalelere katılacakların; yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri, gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını,...