04 / 05 / 2024

milli emlak ödeme

milli emlak ödeme

Devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü "milli emlak" olarak ifade ediliyor. Peki milli emlak tasfiye işlemleri nelerdir? Milli emlak satış işlemleri nasıl gerçekleşir?

Milli Emlak'tan 3 şehirde 2 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık arazi! KDV'siz ödeme fırsatıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Ankara ve Konya'da yer alan 3 adet araziyi kiraya verecek. Arazilerin kiralama ihaleleri Şubat ve Mart ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak o ildeki 3 adet arsayı 8 taksitle satıyor! Ucuz arsa arayanlara müjde!

Aksaray Milli Emlak, Aksaray Merkez'de yer alan 3 adet arsayı peşine yüzde 20 indirim ya da 8 eşit taksitle ödeme seçeneğiyle satıyor. Peki Aksaray'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Başkentte 69 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan hem yüzde 20 indirim hem 8 taksit fırsatı! 

Başkent Hisar Milli Emlak, Ankara ili, Beypazarı ilçesinde yer alan 69 adet araziyi peşinde yüzde 20 indirim ya da 8 eşit taksit ödeme seçeneğiyle satıyor. Peki Ankara'da satışa sunulan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Başkent Milli Emlak, Ankara'daki 10 arsa ile 76 araziyi yüzde 20 indirimle satıyor! 

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ili, Altındağ ilçesinde yer alan 10 adet arsa ile Kalecik ilçesindeki 76 adet arsayı yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki başkentteki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? Taksitle ödeme yapılıyor mu?

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak arsa sahibi olmak isteyenler için Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki iki arsanın fiyatlarını açıkladı. Birinci arsa için fiyat 55 bin 310 TL, ikinci arsa için ise 106 bin 920 TL olarak belirlendi. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Taksitli ödeme taleplerinde ise en az dör

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Milli Emlak'tan o ilde 9 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı! 8 taksitle ödeme imkanı!

Artvin ili Ardanuç Milli Emlak Şefliği, Artvin ili, Ardanuç ilçesi, Sakarya, Akarsu, Güleş ve Tütünlü Köyü'nde yer alan 5 adet araziyi 9 bin Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli emlak genel tebliği sıra no: 372!

372 sıra nolu milli emlak genel tebliği, 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelendi..

İnsanlık Anıtı'nın arsası Milli Emlak'a teslim edilecek!

KARS Belediyesi, İnsanlık Anıtı'nın bulunduğu arsayı Kars Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim etmek için yıktırmak istemiş. Kars Belediyesi, arsanın belediyeye tahsisi ve satışı için 24 Nisan 2008'de başvuru yaptı...

Milli Emlak 'tan İstanbul ve Niğde'de satılık 4 taşınmaz!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Beyoğlu, Sarıyer, Kıraç ve Niğde 'de bulunan taşınmazlarını satmak üzere ihaleye çıkardığını açıkladı. İhaleler 14 ile 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek

Milli Emlak 'tan Muğla 'da satılık taşlık arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Datça İskele Mahallesi 'nde bulunan 7 bin 253 metrekare yüzölçümündeki taşlık araziyi satmak üzere ihale düzenlediğini açıkladı

Burdur Milli Emlak 'tan 49 yıllığına 9 taşınmaz!

Burdur Milli Emlak, ilgili kanun gereği 9 taşınmazın üzerinde 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilmesi için ihale düzenledi. Taşınmazların yüzölçümleri 64 bin 155 metrekrare ile 6 milyon 192 bin 214 metrekare arasında

milli emlak ödeme Haberi

milli emlak ödeme

Milli emlak tasfiye işlemleri!

Devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü "milli emlak" olarak tanımlanıyor. Kamu malları ve hakların bütünü olarak da ifade edilen Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili esaslar, kanun, ilgili yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor.


Taşınmazlarla ilgili olarak tapu sicilinde işlem yapmaya, illerde defterdar veya görevlendireceği memur, ilçelerde malmüdürleri yetkili oluyor. Milli emlak tasfiye işlemleri kapsamında milli emlak taşınmazının satış işlemleri de yer alıyor.


Milli emlak tasfiye..


MİLLİ EMLAK SATIŞ İŞLEMLERİ


GİRİŞ

Mülkiyeti devir borcu doğuran işlemlerin başında gelen satış, bir sözleşme sonucu meydana gelir. Satış konusu birçok kanunda düzenlenmiştir. En genel biçimde de 22.04.1926 tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanununda düzenlenmiştir. Özel kanunlarda düzenleme olmayan konularda Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.

           

Borçlar Kanununun 182 nci maddesi...