28 / 04 / 2024

Milli emlak satın alma dilekçe örneği

Milli emlak satın alma dilekçe örneği

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Milli emlak ihalesi nasıl olur?

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre milli emlak ihaleleri yapılabilir.Peki milli emlak ihalesi nasıl olur?Milli emlak hangi usullerde gerçekleşir?

Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satışı için kişilerin dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satın alma dilekçesi!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre milli emlak ihaleleri açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İhaleye girmek için başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte milli emlak satın alma dilekçesi...

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Milli Emlak’tan Aydın İncirliova’da yüzde 20 indirimli satılık konut!

Aydın ili, İncirliova ilçesinde Milli Emlak Şefliği’nden yüzde 20 indirimli konut satışı yapılacağı öğrenildi. Konutun bahçeli kargir konut olduğu belirtildi.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Milli Emlak'tan 6 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı: İhale detayları neler?

Son dönemde uygun fiyatlı arsa satışlarıyla büyük ilgi çeken Milli Emlak, yeni ilanlarını duyurmaya devam ediyor. Son ilanlarında 6 bin lira gibi uygun fiyatla yatırım fırsatı sunan Milli Emlak, satış detaylarını da paylaştı. İşte, konuyla ilgili önemli detaylar haberin devamında...

Milli Emlak'tan 29 bin 250 TL'ye satılık arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 29 bin 250 TL'ye satılık arsa fırsatı... Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak o ilde yüzde 20 indirim ve taksit fırsatıyla 4 arsa satıyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın! 

Mardin Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin ili, Artuklu ilçesi, Nur Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı yüzde 20 indirim ve taksit fırsatıyla satıyor. Peki Martin Artuklu'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Milli Emlak'tan Haziran 2023 müjdesi geldi! 5 bin TL'ye satışa çıkan bu araziyi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan Haziran 2023 müjdesi geldi... 5 bin TL'ye satışa çıkan bu araziyi sakın kaçırmayın...

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı! Bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın!

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı... Milli Emlak tarafından bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın...

Milli Emlak o ilde tam 75 bin TL'ye imarlı arsa satıyor! Bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın! 

Milli Emlak o ilde tam 75 bin TL'ye imarlı arsa satıyor... Bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın... İşte Milli Emlak'ın yayımladığı o ihale ilanı...

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Milli Emlak o ilde 53 bin TL'ye arazi satıyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Satışa çıkardığı arsa ve arazilerin satış ilanlarını da resmi web sitesi üzerinden belirli günlerde yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 53 bin TL'ye arazi satacak. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Milli emlak satın alma dilekçe örneği Haberi

Milli emlak satın alma dilekçe örneği

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!


Milli emlak, mülkiyet hakkı devlette olan araziler olarak karşımıza çıkıyor.  Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek geliyor. 


Milli emlak arazisinin özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. Hazine arazileri açık ve kapalı ihale usulüyle satılabiliyor. 



Milli emlak arazi satın alma dilekçe örneği... 

T.C.

................ VALİLİĞİ / KAYMAKAMLIĞI

DEFTERDARLIĞI / MALMÜDÜRLÜĞÜ


Sayı :

Konu :



Sayın ...................



19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun hükümlerine göre satın...