14 / 05 / 2024

Milli Teknoloji Hamlesi

Milli Teknoloji Hamlesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) yaptığı açıklamada, 2022 Küresel İnovasyon Endeksi bugün açıklandı. Türkiye’de bu endekste de yer aldı.

Öğrenciler için 10 ay burs fırsatı! 3000 TL değerinde olan bu burs programı için başvurular başladı!

Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam ederken maddi destek arayışı içerisinde oldukları bu dönemde burs imkânları büyük bir önem taşıyor. "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" kapsamında başlatılan "Sen Geleceksin Burs Programı" bu alanda önemli bir fırsat sunuyor.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Bakan’dan 20 milyar liralık yatırım açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Milli Teknoloji Hamlesini destek verecek 20 milyar liralık bu büyük yatırım hamlesini önemsiyoruz, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Satış ofislerine günlük ziyaretçi 4 bini geçti!

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe son günlerde yaşanan durgunluğun önüne geçmek için devreye alınan milli seferberlik hamlesi dün başladı. 

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Mitsubishi Electric’ten yeni bir çevreci teknoloji hamlesi!

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Mitsubishi Electric, bir ilke imza atarak hibrid sistemleri iklimlendirme sektörüne kazandırdı.

Fikri Işık: Milli elektrikli lokomotif gelecek yıl raylarda!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Milli elektrikli lokomotif ile ilgili açıklama yaptı. Işık, "Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli rüzgar santrali yetişirse bu ay içinde dikilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, " MİLRES projesi bitme aşamasına geldi. Milli rüzgar santralini yetişirse bu ay içinde dikeceğiz " dedi.

3. nükleere 3. nesil teknoloji!

ÇİN'İN milli nükleer teknoloji şirketi SNPTC Başkanı Wang Binghua, "Üçüncü nükleer santral için üçüncü nesil teknolojiyi (CAP 1400) Türkiye'ye getirerek, elektrik piyasasında daha iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.

1963 yılında Türkiye'nin ilk teknoloji enstitüsü İstanbul'da kurulacakmış!

1963 yılında memleketimizin ilk teknoloji enstitüsü İstanbul'da, Topkapı'da kurulacakmış. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası'nın işbirliği ile kurulacak olan Türk Teknoloji Enstitüsü, 8 milyon liraya mal olacakmış.

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi, Kasım'da tamamlanıyor!

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2011 yılından beri devam eden milli tren projesinin kasım ayında raylarda olacağını bildirdi.

Fikri Işık : Milli tren kasımda raylarda olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milli trenin kasım ayında raylarda olacağını bildirdi. Fikri Işık "2023 yılına kadar yurt içinde 70 manevra lokomotifi ve 110 hızlı treni hizmete almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Milli Teknoloji Hamlesi Haberi

Milli Teknoloji Hamlesi

Küresel İnovasyon Endeksinde 132 ülkenin değerlendirildi. Bu endekste Türkiye, yükseliş trendini sürdürdü ve 37’incilikle tarihindeki en iyi sıraya yerleşti. Türkiye, endekste ilk defa ilk 40 içerisine girmeyi başardı.

İşte haberin detayları…

132 ÜLKE ARASINDA BİRİNCİ OLDU!

Türkiye, 7 ana bileşen çatısı altında grup ortalamalarının üzerinde performansa sahip oldu. Türkiye’nin en iyi performans elde ettiği bileşen de “Yaratıcı Çıktılar” oldu. Bu bileşende Türkiye, geçen yıla göre 20 basamak yükselerek 15. sırada yer alarak Kuzey Afrika, Batı Asya grubu ülkeleri arasında birincilik kazandı. “Piyasaların Çok Yönlülüğü” bileşeninde ise 12 basamak yükseliş ile 37. sırada yer aldı.

Bu sene  inovasyon çıktılarında, girdilerinden daha iyi performans elde eden Türkiye, 6 göstergede ilk 10 içerisinde yer almayı başardı. Türkiye “kökene göre endüstriyel tasarımlar” göstergesinde ise 132 ülke arasında...