18 / 05 / 2024

mimar Alper Erden Engiz

mimar Alper Erden Engiz

Mimar Alper Erden Engiz kimdir? Mimar Alper Erden Engiz bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Alper Erden Engiz, bugün hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte yanıtı...

Antalya Green Hub projesi Antalya'ya değer katacak!

Y.Mimar Alper Derinboğaz tasarımı Antalya Green Hub sürdürülebilir masterplan projesi, 1 milyar dolarlık yatırımıyla Antalya'ya yeni bir yaşam tarzı önererek kent için katma değer yaratmayı hedefliyor.

Antalya Green Hub projesi emlak fiyatlarını yükseltecek!

Y.Mimar Alper Derinboğaz tasarımı Antalya Green Hub sürdürülebilir masterplan projesi, 1 milyar dolarlık yatırımıyla Antalya'ya yeni bir yaşam tarzı önererek kent için katma değer yaratmayı hedefliyor.

Antalya Green Hub projesi MIPIM'de görücüye çıkacak!

Yüksek Mimar Alper Derinboğaz tasarımı Antalya Green Hub masterplan projesi dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM 2016’da tanıtılacak. Fuarda, R08.D24 no'lu Antalya Büyükşehir Belediyesi stantında tanıtılacak.

Mekanist Towers çevresel bağlamların ışığında tasarlandı!

Y. Mimar Alper Derinboğaz, mevcut kent dokularının ve çevre verilerinin ön planda olduğu, bağlamlarından kopuk olmayan ve kamusal alan vurgusu güçlü, çağdaş projeler tasarlıyor.

Salon Architects İnovatif Mimarlık ödülü aldı!

Salon Architects kurucu ortağı Y.Mimar Alper Derinboğaz, The Plan Awards 2015’de “İnovatif Mimarlık” Ödülü’nü alarak uluslararası bir başarıya imza attı.

Alper Taşdelen: Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir!

Çankaya Belediyesi, Seyrantepe, Zafertepe, Mimar Sinan, Boztepe, 50. Yıl ve Bademlidere mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir" dedi

Mimar Alp Derinboğaz'ın Aktif Strüktürler projesine ödül!

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler projesi Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Aktif Strüktürler projesine Architizer ödülü!

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan Aktif Strüktürler, dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portali Architizer’ın üçüncü kez düzenlediği Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Mimar Mühendisler Grubu, Uyumsoft’a teşekkür plaketi verdi!

Mimar Mühendisler Grubu, Uyumsoft’a teşekkür plaketi verdi. Mimar Mühendisler Grubu (MMG) tarafından, sektöre kattığı değerden dolayı, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’ye Teşekkür Plaketi takdim edildi.

İstanbul'un Gelişigüzel Metodları Venedik Bienali'nde!

Mimar Alper Derinboğaz, Venedik Bienali Sergisi’nde Türkiye Pavyonu kapsamındaki sergisi ile İstanbul’un gelişimini farklı haritalardan oluşan beş rölyefle yorumlayarak, kent tarihine ve dokusuna dair güncel ve geleceğe dair okumalar sunuyor.

Berrin Alper kimdir?

Mimar Berrin Alper kimdir? Mimar Berrin Alper bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Berrin Alper mimarlık eğitimini hangi üniversitede tamamladı? İşte mimar Berrin Alper'in biyografisi...

Alper Derinboğaz kimdir?

Mimar Alper Derinboğaz kimdir? Mimar Alper Derinboğaz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Alper Derinboğaz, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Alper Derinboğaz..

Alper Ünlü kimdir?

Mimar Alper Ünlü kimdir? Mimar Alper Ünlü bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Alper Ünlü, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Alper Ünlü...

mimar Alper Erden Engiz Haberi

mimar Alper Erden Engiz

Alper Erden Engiz kimdir?

1969 Ankara doğumlu olan Erden Engiz, lise eğitimini 1980-1986 yılında Antalya Koleji'nde, lisans eğitimini 1987-1992 ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde, yüksek lisansını aynı fakültenin Restorasyon Ana Bilim Dalı'nda 1996 yılında tamamlamıştır. 


1992-2000 yılları arasında restorasyon, çevre düzenleme, kentsel tasarım, sahne tasarımı gibi çeşitli konular üzerinde çalışmıştır. 


1997 yılından itibaren ise turizm mimarlığı üzerine yoğunlaşmış ve tecrübe kazanmıştır. 1997-2002 yılları arasında İlyas Engiz ile beraber çalışmış, 2002-2006 yılları arasında kendi tasarım anlayışı ile çalışmalarını sürdürmüştür. 


Tasarladığı yapılar arasında, ilköğretim okulu, kolej, fakülte gibi eğitim yapıları, özel konutlar bulunmaktadır. İngilizce ve İtalyanca bilen Engiz, aile şirketinin ortağı ve yönetim kurulu üyesidir ve şirketi aracılığıyla aktif olarak mimarlık mesleğini sürdürmektedir. 


Mimar Alper Erden Engiz, 2006 yılında konuk öğretim görevlisi olarak, Akdeniz üniversitesi Serik Meslek Yüksek...