06 / 05 / 2024

 mimar Asif Khan

 mimar Asif Khan

Dünyanın en siyah binası Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde inşa edildi. Bina ile, gökyüzünü yere indi...

Mimar Zeynep Melek Bulut, Gökhan Özoğuz'dan şikayetçi oldu!

Mimar Zeynep Melek Bulut, Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz'un Suriyeliler hakkında yaptığı paylaşımıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

İşte yeni nesil ofislerde 3 trend!

Türkiye’nin önde giden kurumsal firmaları için ofis projeleri tasarlayan Tago Architects’in kurucusu Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, ofis kültürünün geçmişten günümüze değerlendirdi.

Tago Architects 4 farklı coğrafyada 7 eğitim yapısı tasarlıyor!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects, Bakü, Dubai, İzmir ve İstanbul’da 4 farklı eğitim yapısı tasarlıyor

Ulugöl Otomotiv Ofisi mekanlara yeni yorum getiriyor!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından tasarlanan Ulugöl Otomotiv Ofisi, Ataşehir’de bulunduğu çevreye değer katan dinamik formuyla öne çıkıyor.

Ulugöl Otomotiv Ofisi, Tago Architects imzası taşıyor!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından tasarlanan Ulugöl Otomotiv Ofisi, Ataşehir’de bulunduğu çevreye değer katan dinamik formuyla öne çıkıyor.

Gökhan Avcıoğlu Mimarlık Okulu açacak!

Biz hep bina inşa eden bir kültüre sahip olduk’ diyen Mimar Gökhan Avcıoğlu, kendi macerasının da ‘atalarının’ yaptığı gibi bu kültürden etkilenerek başladığını söylüyor.

Hatay Kırıkhan'da 7.5 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Kırıkhan Belediye Başkanlığı tarafından Kırıkhan Karataş mevkii, Mimar Sinan mahallesi Toki bölgesinde bulunan 4 arsanın satışı 7 milyon 582 bin 945,45 TL'ye ihale edilecek.

Gökhan Kodalak kimdir?

Mimar Gökhan Kodalak kimdir? Gökhan Kodalak, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Gökhan Kodalak bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Gökhan Kodalak...

Gökhan Kazancı kimdir?

Mimar Gökhan Kazancı kimdir? Gökhan Kazancı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Gökhan Kazancı ne zamandan beri Melikşah Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde Misafir Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor?

Trump Cadde ödül töreni 6 Ekim'de Almanya'da!

Konseptinde İzzet Çapa'nın, mimari konseptinde ise GAD Architecture'in patronu ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu'nun imzasını taşıyan Trump Cadde uluslararası arenada ödül kazandı.Ödül töreni 6 Ekim 2014'de Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleştirilecek.

Gökhan Avcıoğlu: Projelerin çoğu otobana bağlı, şehre değil!

Ezberbozan bir mimar olan ödüllü Gökhan Avcıoğlu, tek tek bakıldığında çok iyi işler çıktığını ancak 100 yıl sonra bu konutların büyük bölümünün yenilenemeyeceğini ve yıkılması gerekeceğini söylüyor.

Gökhan Aksoy kimdir?

Mimar Gökhan Aksoy, halihazırda üyesi bulunduğu Türk Serbest Mimarlar Derneği'nde 2007, 2009 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Peki Mimar Gökhan Aksoy kimdir? İşte biyografisi...

 mimar Asif Khan Haberi

 mimar Asif Khan

Dünyanın en siyah binası inşa edildi. Güney Kore'de Kış Olimpiyat Oyunları'nın başlayacağı Pyeongchang kentinde inşa edilen binanın dış cephesi ışığın yüzde 99'unu emebilen ve bilinen en siyah madde olan Vantablack'in yer aldığı ‘Vantablack VB X2' isimli özel bir boya kullanıldı. Hyundai, binanın üzerindeki ışıklarla yıldızlı bir gece görüntüsü sağlandı. Binayı İngiliz mimar Asif Khan tasarladı.


Sputnik News'te yer alan habere göre, mimar Asif Khan dünyanın en siyah binası ile ilgili, "Belirli bir mesafeden bakıldığında bina, pencereden uzayın derinliklerine açılan bir pencere görüntüsü veriyor. Yaklaştığınızda da yarattığı izlenim büyüyor. İçine girdiğinizde ise siyah bir bulutun içine çekiliyormuş gibi hissettiriyor" dedi. 

 


İçi ve dışı tamamen zıt

Binaya dışarıdan bakıldığında evrenin derinliklerinde yürüyormuş hissi veriyor. Ancak binın içi tamamen başka. Binanın içinde...