04 / 07 / 2024

mimar Dan Nelson

mimar Dan Nelson

Muhtemel bir tsunami anında yaşanacaklar az çok tahmin edilir. Olayın meydana geldiği bölgedeki evler zarar görür ve onlarca insan sürüklenerek yerlerinden olur. Dan Nelson adlı mimar, Tsunamiye karşı dayanıklı bir ev modeli geliştirdi

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni projesi Mimar Sinan Evleri satışa çıktı. 286 adet konutun yer aldığı Mimar Sinan Evleri, İstanbul Anadolu Yakası Sultanbeyli'de yükseliyor. 

Mimar Zeynep Melek Bulut, Gökhan Özoğuz'dan şikayetçi oldu!

Mimar Zeynep Melek Bulut, Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz'un Suriyeliler hakkında yaptığı paylaşımıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Yüksek Mimar Elif Bengisu'dan Göbeklitepe'ye yeni proje!

Genç yaşında başarılı bir kariyer çizen ve önemli projelerde imzası bulunan Yüksek Mimar Elif Bengisu, üzerinde çalıştığı projeleri, hayata bakışını, mimari ilhamlarını anlattı.

Mimar Hacer Tütüncü Okudan'dan örnek okul yatırımı!

Antalya'da 28 Şubat sürecinde başörtüsünü açmadığı için eğitimine yurt dışında devam etmek zorunda kalan Hacer Tütüncü Okudan aldığı eğitimle mimar oldu. Okudan şehre imzasını örnek okul projesiyle attı.

Mimar Real Estate Group Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Real Estate Group Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile Raed H.S. Alabadla tarafından kuruldu.

Mimar Fikriye Bulunmaz'a Bulgaristan'dan ödül!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'ni restore eden Fikriye Bulunmaz yaptığı çalışmasıyla Bulgaristan'dan ödül aldı. 

Mimar Ufuk Bahar: Milyarderlerin danışmanı!

Urbanist Architecture'ın başarılarının ardında genç bir Türk Mimarın imzası var; Ufuk Bahar... Bahar, Urbanist Architecture ile Londra'da bir Türk mimar olarak imza attığı başarılarını anlattı...

Deren Talu'ya mimar babası Eren Talu'dan uyarı!

Güzelliği, fiziği ve iInstagram paylaşımlarıyla gündeme gelen Deren Talu’ya babası Eren Talu’dan uyarı geldi. Ünlü mimar, kızı Deren'den okuluna devam etmesini istedi.

İç Mimar Eda Tahmaz’dan farklı salon tipleri için dekorasyon önerileri!

EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yaşam alanlarını yenilemek isteyen ev sahipleri için dikdörtgen, L veya kare gibi farklı plan şemalarına sahip olan salon tiplerinde dikkat edilmesi gereken dekorasyon fikirlerini anlattı.

mimar Dan Nelson Haberi

mimar Dan Nelson

İşte bu manzarayla kimsenin karşılaşmasını istemeyen Dan Nelson adlı mimar, Tsunamiye karşı dayanıklı bir ev modeli geliştirdi. ABD’nin Camano Adası’nda inşa edilen ve ‘Tsunami Ev’ ismi verilen binanın tamamında çelik çerçeve kullanılmış. İki katlı evin sütunlarının arasındaki boşluk saydam cam ile doldurulmuş. Zira olası bir sel anında kolayca kırılabilmesi amaçlanmış. Ancak bunun dışındaki her şey sel sularının kolayca tahrip edilmemesi için...