17 / 05 / 2024

mimar Fatma Varank

mimar Fatma Varank

Mimar Fatma Varank, AKP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Fatma Varank, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Fatma Varank'ın iş hayatı...

Fatma Varank'tan düşük faizli konut kredisi sinyali!

Konut alımlarında tekrar düşük faizli kredi imkanı sağlanması yönündeki taleple ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, "Pandemi sonrası, yaz aylarında piyasaların rahatladığı bir süreçte yeniden ortak bir çalışma değerlendirilebilir" dedi.

Kentsel dönüşümde ada bazında çözümler üretilmeli!

Mimar Fatma Kılıç, mimarlık mesleği ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Bir bölgenin altyapı sorununu çözmeden imara açmak yanlıştır. Bu yapılırsa yatay mimari diye söz edilen kısıma geçilmiş olacak. Mevcut konutlarımıza da ada bazında çözümler üretilmesi lazım" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 'Fatma Varank' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ı hedef alan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçede süren kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Ankara’da önemli bir ziyaret yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile buluşan Engin, “4 mahallemizi kapsayan dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Kısa sürede nihai sonuçları alacağımı

Elazığ'da 132 rezerv konut kurayla depremzedelere tahsis edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank yaptığı açıklamada, Elazığ'da 132 rezerv konut kura ile depremzedelere tahsis edildiğini söyledi.

Fatma Varank: İnşaat sektöründe dünya ikincisiyiz!

Gayrimenkul projelerinin yarıştığı Sign of the City Awards etkinliğinin ödül töreninde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ülke ekonomisini kalkındıran en önemli unsurun gayrimenkul ve inşaat sektörü olduğunu ifade etti...

39 ilde 234 tip konut projesi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının belirleneceğini söyledi. 

Türkiye'de konut ihtiyacı artarak devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Türkiye'de halihazırda nüfusun yüzde 88'inin şehirlerde yaşadığını söyleyerek, "Yaklaşık 19,5 milyon konutun bulunduğu Türkiye'de nüfus artışına oranla konut ihtiyacı da artarak devam ediyor." diye konuştu.

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Varank, yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışının hedeflendiğini söyledi.

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!

Millet Bahçeleri Projeleri'ne yoğun talep geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Millet Bahçesi kurulması için 81 ilden 800’ün üzerinde talep geldiğini açıkladı.

Bakan Murat Kurum'un yardımcıları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yardımcıları belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Fatma Varank, Mehmet Emin Birpınar ve Mücahit Demirtaş getirildi.

Kayseri'de imar kıyı ve yapı semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, seminerin açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank yaptı.

Fatma Güldemet Sarı: Türkiye'de sürekli büyümenin mimarı müteahhitlerdir!

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'de inşaat sektörünün aktörlerini yemekte buluşturdu. Yemeğe katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de kesintisiz büyümenin mimarı müteahhitlerdir" dedi

mimar Fatma Varank Haberi

mimar Fatma Varank

Fatma Varank kimdir?

17 Ocak 1972 tarihinde Zonguldak‘ta doğan Fatma Varank aslen Trabzon Of’ludur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden 1994 yılında mezun oldu. 


1995- 2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilk toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ’ta çalıştı.


Başak- Hilal Konutları projesi kapsamında 18 bin konut projesinde Proje Müdürü olarak görev aldı. 2003- 2009 yılları arasında Türkiye’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi olan Emlak Konut GYO A.Ş.’nin 30 bin konut inşaatında Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 


2009 yılında SPK lisanslı Değerleme Uzmanlığı belgesini aldı. 2009-2011 yılları arasında TOKİ’de İstanbul Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesinde Uzman olarak çalıştı.


2011-2015 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu sürede;

Çamlıca Camii Özel...