21 / 05 / 2024

mimar Gün Beken

mimar Gün Beken

Beken Mimarlık kurucularından olan Mimar Gün Beken kimdir? Gün Beken, hangi projelere imza attı? Gün Beken ne zamandan beri bu sektörün içinde? İşte Gün Beken'in biyografisi...

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

MiaVita Beytepe'den kadınlar günü mesajı!

MiaVita Beytepe projesinde çalışan Mimar Evren Yılmaz ve personel Nurgül Çimen, inşaatın faklı alanlarında emek gösteren kadın emekçilerin kadınlar gününe özel mesaj paylaştı...

Aydın Boysan, Pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak!

Mimar-Gazeteci Aydın Boysan'ın cenazesinin detayları belli oldu. Boysan, Pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.

Mimar Gülseven Diken arazi anlaşmazlığının 4'ncü kurbanı oldu!

Diyabakır'da yıllardır bitmeyen arazi anlaşmazlığı 4'ncü canı aldı. Batı Karakoç Köyü’nde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin, Mimar Gülseven Diken’e ait olduğu belirlendi.

Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Mimarlık Haftası etkinliklerinin üçüncü gününde mimarlık, mühendislerle masaya yatırıldı.Belgin Pekcan,mimar gözünde o projenin ruhunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor vefat etti!

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor 3 Ekim 2017 Salı günü vefat etti. Merhumun cenazesi yarın Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Gönye Proje, Decovita'nın Unicera Fuarı'ndaki standını tasarladı!

Gönye Proje Tasarım kurucuları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, koleksiyon tasarım danışmanlığını üstlendikleri Decovita’nın, 8-12 Mart 2017 tarihleri arasında CNR EXPO’da düzenlenen Unicera fuar standını tasarladı.

Mimar Şehnaz Ünügür'den eski eşine mal davası!

Mimar Şehnaz Ünügür, 5 yıl önce boşandığı Corvus şaraplarının sahibi eski eşi Reşit Soley’e boşanma kurallarına aykırı davrandığı nedeniyle alacak davası açtı. İddiaya göre Soley 10 taşınmazı devir günü başkalarına kiraladı.

Gönye Tasarım markalı konut projelerinin detaylarını tasarlıyor!

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, markalı konut projelerinin iç mekanlarını farklılaştırmak ve yaşanmışlık hissi katabilmek amacıyla tekstil ürünlerinden, halılara ve tablolara kadar birçok detayı kendileri tasarlıyor.

Mimar Güvenç Özel'in Mars'taki evini robotlar inşa edecek!

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Mimarlar Odası'ndan "Dünya Mimarlık Günü" basın açıklaması!

"Dünya Mimarlık Günü 5 Ekim 2015 tarihinde "Mimarlık, Bina ve İklim" teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 124 ülkede, yaklaşık bir milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacaktır.

Mimar Sinan'ın eserlerine turizm rotası oluşturulacak!

Mimar Sinan'ın eserlerinin güzergah olarak belirleneceği yeni bir turizm rotası oluşturulacağı bildirildi. Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi kapsamında 80 kokartlı rehbere Mimar Sinan ve eserleri hakkında eğitim verildi.

mimar Gün Beken Haberi

mimar Gün Beken

Gün Beken kimdir?

Gün Beken İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Babası da mimar olan Beken, çocukluğundan itibaren mimarlık sektörünün içinde bulundu.  


Mimar Gün Beken, mimarlığa bakışını şu şekilde açıkladı:

"Hedeflerim daha farklıydı tabii. Daha çok beklentim vardı, hepimizin daha çok beklentisi vardı ama  mezun olduktan sonra yerini bir parça hayal kırıklığı aldı. Çünkü Türkiye’de piyasa çok dar ve Türkiye’nin geleneksel yapısından dolayı da herkes mimar! Gerçek mimarlara saygı çok düşük. Böyle olunca hedeflerime biraz daha yaklaşma hevesiyle Bina Bilgisi Kürsüsü’nde master ve doktora yaptım, ama doktorayı tez aşamasında bıraktım."


Koç’a bağlı Garanti İnşaat’ta iş hayatına başlayan Beken, Han Tümertekin’in yanına geçti. 1991 yılına kadar Han Tümertekin ile çalıştı. Daha sonrada ofis mimarlığına yöneldi.


Üniversiteden Burak Demirci ve Esra Demirci...