05 / 05 / 2024

mimar le Corbusier

mimar le Corbusier

İstanbulSMD, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, Fondation Le Corbusier’nin desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi ile izleyicilere açıldı.

İstanbulSMD, Le Corbusier'i İstanbul’da ağırlıyor!

İstanbulSMD, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, Fondation Le Corbusier’nin desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda gerçekleştireceği sergiyle izleyicilere açıyor.

Yüksek Mimar Özen Otağ vefat etti!

Yüksek Mimar Özen Otağ vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Paşa Köprüsü Aile Kabristanı'na defnedilecek.

Mimar Ahmet Taner Bakay vefat etti!

Mimar Ahmet Taner Bakay vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazına müteakip Feriköy Aile Kabristanı'na defnedilecek.

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı yayınlandı!

Mimari tarihçisi ve teorisyeni Beatriz Colomina, “Mahremiyet ve Kamusallık” kitabında modern mimarinin kurucularından Adolf Loos ve Le Corbusier’nin eserlerinden yola çıkarak, daha önce görülmemiş boyuttaki kitle iletişiminin, geleneksel anlayışları temelden sarstığım savunuyor.

Mimar Selim Yuhay'a hapis cezası istemi!

"Güle Güle Oturun" programının yaratıcısı ve sunucusu ünlü mimar Selim Yuhay'a hapis cezası istendi. Eski eşi Evlin Avidor, Yuhay'ın boşanmanın ardından çocuklarının eğitim, sağlık vb. giderleriyle ilgilenmediğini iddia etti.

Mimar Ali Emre Yeğenağa vefat etti!

Mimar Ali Emre Yeğenağa vefat etti. Cenazesi 27 Ekim Perşembe (bugün) Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.

İstanbulSMD Le Corbusier Sergisi Ankara’da açıldı!

Modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını içeren sergisi 2016 Mimarlık Haftası kapsamında 4 Ekim’de Türk Serbest Mimarlar Derneği ev sahipliğinde Ankara’da izleyicilerle buluştu.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

Mimar Salih Zeki Pekin vefat etti!

Mimar Salih Zeki Pekin dün hayatını kaybetti. Salih Zeki Pekin'in cenazesi yarın İzmir Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecek.

Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1954 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Mehmet Ali Cabı hayatını kaybetti. Mehmet Ali Cabı'nın cenazesi yarın İzmir Mavişehir Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben kaldırılacak.

Yüksek Mimar Mühendis Necmettin Ezer vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1952 mezunu Yüksek Mimar Mühendis Necmettin Ezer hayatını kaybetti. Necmettin Ezer'in cenazesi bugün Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından kaldırılacak.

Yüksek Mimar Mühendis Osman Gürdoğan vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Osman Gürdoğan hayatını kaybetti. Gürdoğan'ın cenazesi yarın Muğla Akyaka Merkez Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier sergisi İzmir'de!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier’yi İzmir’de ağırlıyor. Sergi İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Mimarlar Odası’nın işbirliği ile İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

mimar le Corbusier Haberi

mimar le Corbusier

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, “Çapraz Yansımalar/Mimarlık, Fotoğraf ve Metin” isimli sergiyle izleyicilere açıldı. Fondation Le Corbusier’in desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, mimarlık fotoğrafçısı Cemal Emden’in son beş yıldır oluşturduğu Le Corbusier portfolyosu içinden yeni bir seçki olarak sergiye dönüştürüldü.


Teşvikiye Galeri Işık’da açılan ve 8 Nisan’a kadar izlenebilecek olan sergide, Emden’in fotoğraflarının yanı sıra Türkiye’den ve yurtdışından, Le Corbusier üzerine araştırma ve çalışmaları olan akademisyenlerin yazdığı metinler de yer alıyor.


Sergi, hem ölümünün 50. yılının ardından Le Corbusier’nin işlerini hatırlamak hem de mimarlık, fotoğraf ve metin arasındaki ilişki biçimleri üzerinde düşünmek üzere tasarlandı. Burcu Kütükçüoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşen sergi, mimarın önemli yapılarının ve güncel durumların izlenmesi için...