02 / 05 / 2024

mimar Mehmet Türeyen

mimar Mehmet Türeyen

Mimar Mehmet Türeyen kimdir? Mimar Mehmet Türeyen, hangi işlere imza attı? Mimar Mehmet Türeyen, hangi projelerde görev aldı? İşte Mimar Mehmet Türeyen 'in biyografisi ve projeleri...

M Türker İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

M Türker İnşaat Limited Şirketi Çekmeköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Türker tarafından kuruldu.

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi Bağcılar’da Recep Mehmet Türkay tarafından kuruldu.

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Ottoman Plus Turizm Gayrimenkul Ve Reklamcılık Limited Şirketi bguün bağcılar'da Recep Mehmet Türkay tarafından kuruldu.

Yüksek Mimar Mehmet Fatin Uran vefat etti!

İTÜ mezunlarından Yüksek Mimar Mehmet Fatin Uran dün hayatını kaybetti. 

Bitcoin madenciliğinde yeni enerji dinamikleri ne olacak?

Son zamanlarda artan Bitcoin madenciliğine yönelik yatırımları hızla artıyor. Peki, Bitcoin madenciliğinde enerji dinamikleri nasıl olmalı? Capital Dergisi'nden Mehmet Öğütçü bu ayki köşe yazısında Bitcoin madenciliğini kaleme aldı. 

Mehmet Doruk Pamir kimdir?

O.D.T.Ü Mimarlık Fakültesi 1960 mezunu, mimar Mehmet Doruk Pamir kimdir? Mehmet Doruk Pamir daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Doruk Pamir'in biyografisi...

Mimar Mehmet Doruk Pamir vefat etti! 

Mimar Mehmet Doruk Pamir hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Sıraç Taşımacılık Lojistik İnşaat Gıda Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıraç Taşımacılık Lojistik İnşaat Gıda Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Tüysüz tarafından kuruldu.

Kapalıçarşı el birliğiyle restore edilmeli!

Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Metahan Konaklama İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metahan Konaklama İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Ekrem Anlamış ve S.Mehmet Tüysüz ortaklığında kuruldu.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Gökada Th İnşaat Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökada Th İnşaat Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Türel tarafından kuruldu.

Özcal Korkmaz, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Mehmet Türk'ün yerine Özcal Korkmaz'ın ilk olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verdi.

mimar Mehmet Türeyen Haberi

mimar Mehmet Türeyen

Mehmet Türeyen kimdir?

Mehmet Türeyen, 1942 Akhisar doğumlu.  Mimarlık alanında lisans eğitimini 1959-1966 yılları arasında kısmen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (O zaman ki adın İstanbul Yüksek Teknik Okulu), kısmen de Michigan Üniversitesi'nde (University of Michigan, Ann Arbor Michigan, USA) tamamlamıştır. 


Prof. Dr. Türeyen Yüksek Lisans eğitimini (M. Arch.) 1965-1968 yılları arasında yine aynı üniversitede, doktorasını (Ph. D.) 1968-1972 yılları arasında Pensilvanya Üniversitesi'nde (University of Pennsylvania, Philadelphia, Pennsylvania, USA) tamamlamıştır.


Akademik Kariyer

Akademik kariyeri süresince Prof. Türeyen, 1972-1973 yılları arasında Yard. Doç olarak (Assist. Prof.) Carnegie Mellon Üniversitesi'nde (Carnagie -Mellon University, Pittsburgh, Pennsylvania, USA); 1973-1976 yılları arasında öğretim görevlisi olarak E.Ü. Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde; 1976-1980 yılları arasında Doçent olarak E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde; 1980-1983 yılları arasında Doçent olarak Riyadh Üniversitesi'nde (Suudi Arabistan); 1983-1987...