17 / 05 / 2024

mimar Necati Şen

mimar Necati Şen

Mimar Necati Şen kimdir? Mimar Necati Şen, hangi projelerde görev aldı? Mimar Necati Şen, hangi kitaplara imza attı? Necati Şen, hangi yarışmalarda ödül sahibi oldu? İşte Mimar Necati Şen'in biyografisi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede? Mimar Sinan Evleri fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri nerede sorusunun yanıtı ve Mimar Sinan Evleri fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO'nun en yeni projesi Mimar Sinan Evleri ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

İstanbul'daki gayrimenkuller en karlı yatırım aracı olacak!

İstanbul konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan, Dağ Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Gayrimenkul Uzmanı ve Mimar Osman Dağ, "İstanbul'daki gayrimenkuller en karlı yatırım aracı olacak" dedi.

Konutta trend değişti: Küçük yerleşim yerlerine kaçış başladı!

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, inşaat sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, küçük yerleşim yerlerine kaçışın başladığını belirterek Türkiye'de 700 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu söyledi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti! 

Dikencik Çiftliği sahiplerinden, Galatasaray Liseli Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti. M. Memduh Gökçen ve Ailesi taziye ilanı yayınladı.

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

İzmir depreminde yıkımın sebebi zemindi!

Mimar Nihat Şen, İzmir temelindeki genel durumu ve yapılacakları anlattı. Şen, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğine de değindi...

Nihat Şen: 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyardık!

Rıza Bey Apartmanı önüne elinde kolon parçası ile duruyor kentsel dönüşüm uzmanı mimar Nihat Şen. 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Şen, bu binalardan birinin de Rıza Bey Apartmanı olduğunu belirtiyor.

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

mimar Necati Şen Haberi

mimar Necati Şen

Necati Şen kimdir?

1938 yılında Kaymakçı/Ödemiş’te dünyaya gelen Prof. Dr. Necati Şen, öğrenim hayatına İnönü İlkokulu/Ödemiş’te ( 1950-51) başlarken; Ödemiş Orta Okulu (1953-54), İzmir Atatürk Lisesi’nden (1956-57) mezun oldu. 


İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden (1962 - Haziran), Mimar Y.Müh.; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (1966-Kasım) Dr. Müh. olarak mezun oldu.


Kitaplar

1962 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Kürsüsü’nde Asistan olarak akamik kariyerine başlayan ve 2000 yılında emekli olan Şen’in yayımlanmış kitapları şöyledir:


Rize’den 5 ev İTÜTO yayını 1967/53, Anonim Mimaride Çeşitlilik İTÜTO Yayını 1966, Yapı Strüktürüne İklim Etkisi İTÜ Yayını, Geleneksel Yapımda Rasyonalizasyon EÜMMYO yayını, Konut Sorunu Çözümüne Konut Birimi Alanı Saptama Açısından Matematik bir Yaklaşım (EÜGSF 1977), Düşey Bölücü Yapı Öğelerinin üretiminde İşçilik ve Malzeme Ekonomisi sağlamak amacıyla oluşturulmuş Bir aracın Tasar...