16 / 05 / 2024

Mimar Sabri Paşayiğit kimdir

Mimar Sabri Paşayiğit kimdir

Mimar Sabri Paşayiğit, Eroğlu Ekşinar ve Avrupa Konakları gibi markalı konut projelerini tasarladı. Sabri Paşayiğit'in Zafer Murat ile birlikte kurduğu REM Mimarlık Ofisi, 2011'de Sabri Paşayiğit Design Office oldu. Peki Sabri Paşayiğit kimdir?

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Sabri Paşayiğit yeni şirket kurdu!

Türkiye ve komşu ülkelerce birçok proje hayata geçiren Sabri Paşayiğit Design Office'in kurucusu Sabri Paşayiğit, yeni şirket kurdu. 

Sabri Paşayiğit Mimarlık İnovasyon Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sabri Paşayiğit Mimarlık İnovasyon Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sabri Paşayiğit tarafından kuruldu.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Avrupa Office Ataşehir'in cephesine Guardian Glass imzası!

Sabri Paşayiğit Architects tasarımı Avrupa Office Ataşehir projesinin mimarisinde renkli cam kullanımını farklı bir boyuta taşınıyor. Guardian Glass yapının cephelerine Guardian SunGuard® HP Bright Green 40/29 ve SunGuard® HP Royal Blue 41/29 kaplamalı cam ürünleri ile katkı sunuyor.

Avrupa Ofis Ataşehir'in ofis kulesine Guardian Glass imzası!

İstanbul, Ataşehir’de konumlanan Avrupa Ofis Artaş, Sabri Paşayiğit Architects imzasıyla tasarlandı. Avrupa Ofis Ataşehir'in gök mavisi yansımalı camları da Guardian Glass tarafından yapıldı...

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Canaslan Grup İç ve Dış Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!    

Canaslan Grup İç ve Dış Ticaret  Limited Şirketi Beşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Furkan Paşayiğit tarafından kuruldu. 

Yüksek Mimar Özen Otağ vefat etti!

Yüksek Mimar Özen Otağ vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Paşa Köprüsü Aile Kabristanı'na defnedilecek.

Mimar Sabri Paşayiğit kimdir Haberi

Mimar Sabri Paşayiğit kimdir

Sabri Paşayiğit kimdir? 


Sabri Paşayiğit 1977 yılında Kayseri’de doğdu. 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. 


Öğrenim süreci boyunca büyük şantiyelerde ve tasarım ofislerinde sürdürdüğü 5 yıllık çalışmanın ardından Zafer Murat ile birlikte REM Mimarlık Ofisini kurdu. 2011 yılında ofisin ismi Sabri Paşayiğit Design Office olarak değişti.


Sabri Paşayiğit'in mimarlık felsefesi!


"Mimarlık; insani fonksiyonları karşılayan mekânları oluşturma becerisidir. Bu becerinin en önemli etkenlerinin insan ve fiziksel çevre olduğuna inanıyorum. Yapıların mutlak bir şekilde çevre ile uyumu şarttır. Yapılar çevre ve iklim şartlarına göre yapı ve dış kabuğu birlikte düşünülerek tasarlanmalıdır. Yapıların ölçek/oran kavramının yüzyıllardır tartışıldığı düşünülürse, yapıların insan ölçeği dışına çıkmaması ve bu oranın mimar tarafından hiçbir kuruluş ve kurumun baskısı olmadan oluşturulması gerekmektedir. Yakın gelecekte Türkiye’de ve...