23 / 07 / 2024

mimar Selim Velioğlu

mimar Selim Velioğlu

1990 yılında "Dış Mekan Yaşantısına Bağlı Olarak Mimari ölçekteki Biçimleniş" adlı teziyle Doktor ünvanı alan Selim Velioğlu kimdir? Selim Velioğlu bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Burak Hacıvelioğlu Mimarlık Hizmetleri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burak Hacıvelioğlu Mimarlık Hizmetleri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Hacıvelioğlu tarafından kuruldu.

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Evim Şahane programıyla tanınan meşhur Mimar Selim Yuhay hayatının aşkıyla evlendi

Televizyon ekranlarında yayınlanan Evim Şahane programıyla geniş kitleler tarafından tanınan mimar Selim Yuhay hayatını Burcu Yuhay soyadını alan kız arkadaşıyla birleştirdi.

Selim Cengiç kimdir?

Mimar Selim Cengiç kimdir? Selim Cengiç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Selim Cengiç'in biyografisi...

Mimar Selim Cengiç 250 milyon TL'ye şirket kurdu!

Aykuna İnşaat Yatırım Turizm Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Selim Cengiç, Mikado Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi ve Ekol Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu. 

Velioğlu Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Velioğlu Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Velioğlu tarafından kuruldu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Velioğlu Dış Ticaret Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Velioğlu Dış Ticaret Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Işık tarafından kuruldu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut almanın en uygun zamanı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yatırımlar konusunda temkinli yaklaşım var. Oysa fiyatlar açısından da en uygun zaman dilimi içerindeyiz. Satışlara baktığımız zaman banka kredilerinin düşük faiz uygulamasının kredili satışa olan ilgiyi de gösteriyor'' dedi.

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

Yabancıya konut satışında 50 milyarlık hedef!

2020 Ocak ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yabancıya konut satışında 50 milyarlık konut satışı yakalanabileceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.

Konut almak için en uygun dönem!

ÜİK 2019 Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, "Gayrimenkul her dönem, yatırımcısı için güvenli bir liman olmuştur. Uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için en uygun dönem" dedi...

mimar Selim Velioğlu Haberi

mimar Selim Velioğlu

Selim Velioğlu kimdir?

Selim Velioğlu, 1961 yılı İstanbul doğumlu. Selim Velioğlu 1984 yılında MSÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında çeşitli yapıların ön proje ve uygulama projelerini hazırladı. 


1990 yılında "Dış Mekan Yaşantısına Bağlı Olarak Mimari ölçekteki Biçimleniş" adlı teziyle Doktor ünvanı aldı. Girdiği mimari proje yarışmalarında 5 kez birinci ödül ve 16 kez ikinci ödül olmak üzere toplam 46 ödül kazandı. 1995 yılında grafik dalında "Yunus Nadi ödülü'nü" ve 2000 yılında proje dalında "Ulusal Mimarlık ödülü'nü" aldı. 


Halen İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve tasarım çalışmalarını sürdürmektedir.


Akademik görevi:

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü (1984 - Sürüyor)

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü (2002 - Sürüyor)


Yazıları:

Aquapark Kazan, Tataristan (Yapı, 11/2003)


Depreme Uyarlı Yerleşmeler Mimari Fikir Yarışması...