06 / 05 / 2024

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları nasıl korunur

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları nasıl korunur

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları Teknorecord cıktı. Teknorecord ile cep telefonundan tek tuşa basarak birkaç saniye içinde notere gitmeye gerek kalmaksızın tüm hakların kendine ait olduğunu kanıtlayan belgeye sahip olunacak.

Concord İnvest İnşaat ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concord İnvest İnşaat ve Emlak Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 150 bin TL sermaye bedeli ile Amr Al Ramla Al Shami, Mehmet Onur Akbulut ve Mohammad Nour Alramla Alshami ortaklığında kuruldu. 

Vipinn Otelcilik Turizm Taşımacılık ve Emlak İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vipinn Otelcilik Turizm Taşımacılık ve Emlak İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile İlhami Aydın tarafından kuruldu.

İmar affından sonra mimar ve mühendisler de af istiyor!

Konya Yapı Denetimi Derneği Başkanı Mimar Selman Baş, projelerde sonradan yapılan değişiklikler sebebiyle yapı denetimi şirketlerindeki binlerce mimar ve mühendisin, 'Yapı Denetim Kanunu'na' aykırılık nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar yargılandığını hatırlattı.

Manar İstanbul Turizm ve Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Manar İstanbul Turizm ve Emlak Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli Issam Eref H. Alkayyalı tarafından kuruldu. 

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

Mimar ve mühendisler için sorumluluk sigortasının vazgeçilmez bir öncelik olması gerektiğini ifade eden VHV Reasürans Genel Müdürü Stahl, "Bu ürünle mimar ve mühendisler, ödemek zorunda kalabilecekleri tazminatları da güvence altına alıyor" dedi...

Kar Grup MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'na katıldı!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen 'MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'na Kar Grup da projeleri ile katıldı. Kar Grup, fuarda 'Edonia Garden' projesini ve diğer iştiraklerinin ürünlerini tanıttı.

MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı Almanya'da başladı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hessen Şubesi tarafından Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen inşaat ve emlak fuarının ikincisi başladı.

Arabian Academy Eğitim Hizmetleri ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arabian Academy Eğitim Hizmetleri ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited şirketi Küçükçekmece'de 500 TL sermaye bedeli ile M. S. M. Hamed Elkhatib tarafından kuruldu. 

Yıldızlı Ticaret ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Yıldızlı Ticaret ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Nasser Najjar tarafından kuruldu. 

Kar Group, MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'na katılacak!

Kar Group, Almanya’da düzenlenecek olan MÜSİA Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'nda gurbetçilerin karşısına çıkacak. Grup, 'Edonia Garden' projesini ve Kar Group bünyesinde yer alan diğer iştiraklerinin ürünlerini tanıtacak.

Bankalardan kira ve emlak geliri vergi ödemesine ücretsiz taksit!

Bankalar kira gelir ve emlak vergilerinin ilk taksitlerini ödemeye hazırlanan müşterilerine ücretsiz iki ya da üç taksit imkanı sunuyor. Mükellefler taksitin yanı sıra anlaşmalı markalarda indirim de kazanıyor...

Creatıve Tasarım Görsel Hizmetler Ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Creatıve Tasarım Görsel Hizmetler Ve Emlak Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 600 bin TL sermaye bedeli ile Alaa Kattach tarafından kuruldu. 

Zooma İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zooma İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Waıl Alkasem, Hossam Almaaz ve M.Homam  Al Maaz ortaklığında kuruldu. 

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları nasıl korunur Haberi

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları nasıl korunur

Mimarlar ve Emlak Danışmanları; Gayrimenkul sektörünün şüphesiz ki en önemli hizmet sağlayıcılarıdır. Fakat bu hizmetler sağlanırken, ciddi şekilde hak kayıpları yaşamaktadırlar. Özellikle mimarların yarışmalarda kullandıkları ya da teklif istenmesi üzerine hazırladıkları mimari çalışmalarının, yarışma ya da teklif sonrası izinsiz olarak kopyalanıp kullanıldığı, yani çalındığı bir gerçektir. Yine Emlak Danışmanları da, bir gayrimenkulün dosyasını alıcıya getirdiklerinde, toplantıda yer detaylarını verdiklerinde ya da gayrimenkulü gezdirdiklerinde artık bilgi alıcıya verildiği için Emlak Danışmanının devre dışı bırakılmaya çalışılması da çokça karşılaşılan bir problemdir. Emeğiyle iş yapan bu iki alanın da, etkili hukuki korunma yöntemleri ile hak kaybına uğramaları engellenmelidir. 


İşin niteliği ve hızı itibariyle her seferinde noterde ciddi maliyetlerle tespit ya da işlem yapmak, ya da her işte noteri getirmek, fiilen neredeyse imkânsızdır. Bu...