26 / 07 / 2024

mimar Yelta Köm

mimar Yelta Köm

Mimar Yelta Köm kimdir? Mimar Yelta Köm, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mimar Yelta Köm, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Yelta Köm..

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Payzun tarafından kuruldu.

Nea Vourla Konut Sitesi'ne XL Mimarlık Mühendislik imzası!

İzmir Urla’daki Nea Vourla Konut Sitesi projesi, Mimar Arda Işık liderliğindeki XL Mimarlık + Mühendislik tarafından tasarlandı.

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri için yıkım kararı verildi.

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Tech Mimarlık Mühendislik İnşaat Müşavirlik Reklam Bilgisayar Güvenlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ülke Nevin İstanbulluoğlu tarafından kuruldu. 

Tuvenan İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuvenan İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cemal Bayram tarafından 50 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Yelta Köm kimdir?

Mimar Yelta Köm kimdir? Mimar Yelta Köm, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mimar Yelta Köm, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Yelta Köm..

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

Yelta Köm ünlü mimar Han Tümertekin'le söyleşi yapacak!

Sanatatak web sitesi, International Wine and Spirits Academy (IWSA) işbirliğiyle ‘Sanatatak sessions’ adı altında söyleşiler düzenliyor. Web sitenin mimari yazarlarından Yelta Köm’ün, ünlü mimar Han Tümertekin’le söyleşi yapacak..

Bursa Mimar Sinan Caddesi'nde 2 binanın yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı ile Ankara yolunu birbirine bağlayan Mimar Sinan Caddesi üzerinde kalan 2 binanın yıkımını başlattı..

1954 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kömür deposu olarak kullanılmış!

I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan, sayısız eser bırakan Koca Sinan'ın, Sultanahmet'te inşa ettiği hamamlara kok ve linyit kömürleri istif etmişler.

mimar Yelta Köm Haberi

mimar Yelta Köm

Yelta Köm kimdir?

Yelta Köm, 1986 yılında, İstanbul'da doğdu.  Mimarlık öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. Yüksek lisans öğrenimine Frankfurt'ta Staedelschule Mimarlık Sınıfı'nda, "Advanced Architectural Design" bölümünde tamamladı. 


2007'de "kayıtdışı" kolektifinin kurucuları arasında yer aldı. Çeşitli mimarlık dergilerinde ve kitaplarında kent, mimarlık ve kentsel politika ekseninde yazıları yayımlandı. 


Kurucuları arasında yer aldığı Herkes İçin Mimarlık derneğinin (2012) proje koordinatörü olarak görevi yapıyor. İlgi alanlarının arasında müşterek alanların geleceği, bir arada yaşama pratikleri ve mimarlığın mecralar ile ilişkisi yer alıyor. 


Mimari pratiğini ve araştırmalarını ortağı olduğu KOTUstudio ile...