04 / 05 / 2024

mimar Ziya Canbazoğlu

mimar Ziya Canbazoğlu

Mimar Ziya Canbazoğlu kimdir? Mimar Ziya Canbazoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Ziya Canbazoğlu, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Ziya Canbazoğlu...

Sw Turkey Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Sw Turkey Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Ziya Kanoğlu, Davut Çağlayan ve SW Invest GMBH ortaklığında kuruldu.

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Alhak İnşaat Yapı Tekstil Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alhak İnşaat Yapı Tekstil Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Canbazoğlu tarafından kuruldu.

Alkas İnşaat Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alkas İnşaat Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Canbazoğlu tarafından kuruldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Konutta düşük faiz rekorla etkisini gösterdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

Ahmet Erkutoğlu: Konut almanın en uygun zamanı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yatırımlar konusunda temkinli yaklaşım var. Oysa fiyatlar açısından da en uygun zaman dilimi içerindeyiz. Satışlara baktığımız zaman banka kredilerinin düşük faiz uygulamasının kredili satışa olan ilgiyi de gösteriyor'' dedi.

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

Yabancıya konut satışında 50 milyarlık hedef!

2020 Ocak ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yabancıya konut satışında 50 milyarlık konut satışı yakalanabileceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.

Konut almak için en uygun dönem!

ÜİK 2019 Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, "Gayrimenkul her dönem, yatırımcısı için güvenli bir liman olmuştur. Uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için en uygun dönem" dedi...

Faiz indirimi konut alıcısını harekete geçirdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte konut yatırımcısı yeniden bankadaki mevduatını konutta değerlendirmeye başladı" dedi...

mimar Ziya Canbazoğlu Haberi

mimar Ziya Canbazoğlu

Ziya Canbazoğlu kimdir?

Ziya Canbazoğlu, 1956'da Germencik / Aydın'da doğdu. Orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. 1973 yılında İzmir Atatürk Lisesinden mezun oldu. 


Aynı yıl ADMMA Mimarlık Fakültesine girdi. Öğrencilik yıllarında başladığı mimarlık çalışmalarını 1979 yılına kadar Umur Erkman, Sezar Aygen, Behruz-Altuğ Çinici, Yalçın-Beate Oğuz Mimarlık ofislerinde sürdürdü. 


Bu dönemde girdiği birçok yarışmada ödül ve mansiyonlar aldı. Yalçın-Beate Oğuz tarafından mesleki gelişim için Almanya’ya gönderildi.


Almanya Devlet Bakanlığı tarafından verilen bursla 1982 yılına kadar çalışmalarını HOCHTIEF A.G.'de sürdürdü. 1982-1987 yılları arasında Koza İnşaat'ta çalıştı. 01.04.1990 tarihinden itibaren kurucusu olduğu MEDA Mimarlık bürosunun ortağı olarak sürdürmektedir.


Meda Mimarlık

1.04.1990 tarihinden beri faaliyetlerini sürdürmekte olan MEDA Mimarlık bürosu, 3.01.1992 tarihinde projelerinin yoğunluk kazanması nedeniyle MEDA YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. ismini almıștır.


Alışveriş merkezleri, hipermarketler, endüstri yapıları,...