03 / 05 / 2024

mimari projeye nasıl ulaşabilirim

mimari projeye nasıl ulaşabilirim

Kağıthane Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü mimari projelerin elektronik ortamdan ulaşılmasına dair protokol imzaladı...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi yapılan inşaatın belirlenmiş olan projeye uygun ve eksiksiz bir şekilde inşa edilmesi sonucunda veriliyor. Peki, bir binanın iskanı olup olmadığı nasıl öğrenilir? Yapı kullanma izin belgesi nasıl sorgulanır?

Bina yapıları kar yağışını nasıl etkiler?

Uzmanlara göre şehirlerdeki yapılaşma şekli karın yağış biçimini de etkiliyor. Peki, dikey mimari kar yağışını nasıl etkiliyor.

Statik proje nasıl yapılır?

Mimari projeye ve zemin ve temel etüdü raporuna uygun olarak yapılan statik proje nedir? Statik proje nasıl yapılır?

Mimari estetik komisyonu nasıl kurulur?

şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan mimari estetik komisyonu nasıl kurulur? Komisyon nasıl karar alır? İşte Yeni İmar Yönetmeliği hükümleri..

Seyhan Belediyesi Doğ-Ka Grup projesine onay verdi mi?

Seyhan Belediyesi'nin yaklaşık 3 bin metrekarelik 1,2 yoğunluklu bir arsaya 10 bin 924 metrekare inşaat yapılmasına olanak tanıyan mimari projeye nasıl onay verdiği merak konusu...

Eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Peki, eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Gabari nasıl belirlenir?

Gabari kelimesi mimari alanda, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, gabari nasıl belirlenir? İşte, gabarinin belirlenmesi..

ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Bu süreç tamamlanmadan firma projeye başlayamıyor. Peki, ÇED raporu nereden nasıl alınır?

Kaçak bina nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına yasal olarak başlanılabilmesi için belediyeden mimari projesi için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmayan yapılar, kaçak oluyor. Peki, kaçak bina nasıl yapılır?

Nef Ataköy'e nasıl gidilir?

60 aya kadar 0,59 faiz oranıyla, 120 aya kadar ise 0,69 faiz oranıyla taksitlendirme yapılan Nef Ataköy'e nasıl gidilir sorusuna cevap olarak projeye ulaşım metro ve metrobüsle oldukça rahat deniliyor...

İnşaat ruhsatı nasıl iptal edilir?

İnşaat ruhsatı, belediye sınırları içinde kalan yerlerde inşa edilecek yapılar için mimari projeye verilen onaya deniyor. İnşaat ruhsatı belli durumlarda iptal edilebiliyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl iptal edilir?

mimari projeye nasıl ulaşabilirim Haberi

mimari projeye nasıl ulaşabilirim

Kağıthane Belediyesi ve Tapu Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü yeni bir uygulamaya imza atıyor. Belediye ve Kadastro'nun yaptığı protokole göre Elektronik Belge Yönetim Sistemi uygulamasıyla mimari projelerin hem tapu dairesine hem de belediyeye elden, sayfalar dolusu çizim halinde ulaştırılmasının oluşturduğu yük ortadan kaldırıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nden alınan habere göre Kağıthane Belediyesi hayatı kolaylaştırmak adına tapuda yeni bir dönemi başlattı. Bundan sonra mimari projeler belediyeden tapu dairesine elektronik ortamda ulaştırılacak.

Konuya ilişkin bilgi aktaran Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; "İmzalanan protokol ile kurulan ortak sistemde; kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için istenen belgeler elektronik ortamdan Tapu Müdürlüğü ile paylaşılacak. Vatandaşlar kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için mimari projelerin belediyeden müdürlüğe elektronik ortamda gönderilmesini talep ederek, işlemlerini kısa sürede tamamlayabilecek. Çizimlerin e-proje şeklinde...