15 / 05 / 2024

mimari restorasyon bölümü

mimari restorasyon bölümü

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, "Mimari Restorasyon" bölümüyle önemli bir açığı kapatıyor

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Eyüp Rami Kışlası 4 bölüm halinde restore edilecek!

İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Restorasyonun 4 bölüm halinde yapılacağı öğrenilen Rami Topçu kışlasının güney çephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya başladığı görülüyor.

Vadistanbul'un AVM bölümü Nişantaşı ve Bebek konsepti taşıyor!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi.

Vadistanbul’un AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul’un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi...

Aşıklı Sultan Türbesi'nin camekan bölümü kapatıldı!

Kastamonu fethi sırasında 9 asır önce şehit düştüğü belirtilen Aşıklı Sultan'ın türbesinde, ayaklarının görülebildiği sandukanın camekan bölümü kapatıldı...

Gebze Emlak Konut 1. etapta 2 bağımsız bölüm değerleme rapor yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Gebze Emlak Konut 1. etapta 2 bağımsız bölüm değerleme rapor yayınlandı.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde 4 ayda 292 bağımsız bölüm yıkılacak!

Başkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Eski Sanayi Bölgesi'nde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Turgut Özal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne hidrolik ve su kalitesi modelleme alanında doktora yapmış olmak, doçentlik unvanını hidrolik alanında almış olmak şartıyla 1 doçent alınacak.

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından İnşaat Mühendisliği bölümüne, İnşaaat sektörüne yönelik sürdürülebilirlik konusunda çalışmış olmak şartıyla doçent alınacak. Akademik personel alımı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şırnak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne 2 yardımcı doçent alacak!

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne Geoteknik ile Hidrolik anabilim dallarında doktora yapmış olan 2 yardımcı doçent için Resmi Gazete'de ilan yayımlandı...

DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali ’ni ziyaret etti.

Avrasya Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümüne profesör ve doçent alacak!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü için 2 profesör, 1 doçent ve 1 yardımcı doçent alacak. Rektörlüğün ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

mimari restorasyon bölümü Haberi

mimari restorasyon bölümü

Türk ekonomisi ve sanayisinin gelişmesinde önemli rolü olan eğitimli insan gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, "Mimari Restorasyon" bölümüyle önemli bir açığı kapatıyor. Bu sene kurulan okul, başta Şişli bölgesi olmak üzere önemli bir tarihi dokuya sahip olan İstanbul'da "mimari restorasyon"

alanında ihtiyaç duyulan yetişmiş "ara eleman" ihtiyacını karşılayacak.


"Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak" sözüyle yola çıkan Türkiye'nin yeni eğitim kurumu T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, ilk yılında yüzde 80'e yakın doluluk oranı yakalayarak önemli bir rekora imza attı. Okulun dokuz bölümünden biri de "Mimari Restorasyon"... Ulusal ve uluslararası ölçütlerde meslek eğitimi vererek, mimari koruma ve yenileme işlerinde el emeği ile çalışacak gençler yetiştirmeyi hedefleyen okul, onları koruma bilinci, pratik ve teorik beceriler ile donatmayı öncelikli ilke ediniyor. 


Okul...