02 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHMin kapısını çaldı

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHMin kapısını çaldı

Ankara Bulvarı ödülünün geri alınması için yazdığı mektuba tokat gibi yanıt alan Mimarlar Odası Başkanı Candan, şimdi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Mimarlar Odası'ndan TOKİ'ye çağrı: AOÇ ihalesini iptal edin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği taşınmazlarını açık arttırma ile satışa çıkarttı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi duruma tepki göstererek 'İhaleyi iptal edin, AOÇ arazileri müzayedelik değildir' çağrısı yaptı.

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir çocuk parkına tepki!

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

TMMOB Mimarlar Odası 14. Dönem toplantısı Osmaniye'de yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası XIV. Dönem 1. Bölge toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Koordinesi Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan toplantıya, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği ev sahipliği yaptı.

Ankara Mimarlar Odası'ndan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi açıklaması!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sarayda kullanılan malzemenin hepsinin ithal olduğunu belirtti. ‘Çatısı Almanya, mermeri Hindistan, ağacı İtalya’dan geldi’ dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde seçim sonuçlandı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44. Dönem Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına Tezcan Karakuş Candan seçildi. İşte kazanan liste...

Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı şeçildi!

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Başkan Mimar Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yaptı.

Mimarlar Odası’nın çıtası daha da yükselecek!

Mimarlar Odası Genel Kurulu’nda oda başkanlığına aday olmayacak olan Arsal Arısal, 2 yılını özetledi. Hedefi, Mimarlar Odası’nda üst kurullarda görev yapmak olan Arısal, “Yaşanılabilir şehirler için mücadele ettik” dedi

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı!

Ankara Bulvarı ödülünün geri alınması için yazdığı mektuba tokat gibi yanıt alan Mimarlar Odası Başkanı Candan, şimdi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı

Mimarlar Odası, İskenderun Belediyesi'nden bilgi talep etti!

Sahil Cami projesi,Karayolları rezerv alan ve TOKİ projelerine ilişkin yasal süreç ile birlikte Mimarlar Odası,İskenderun Belediye Başkanlığı'na yazı yazarak, konu hakkında bilgi ve belgeler talep ederken, buna ilişkin yasal süreç hakkında da bilgi verdi.

Mimarlar Odası Meclis Camisi'nin yıkılmasını engelledi mi?

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Mimarlar Odası'nın Meclis Camisi'nin yıkılmasını engellediğine yönelik haberlere ilişkin, "TBMM Camisi aktif olarak ibadete açık bir şekilde işlevini sürdürüyor" açıklamasını yaptı.

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHMin kapısını çaldı Haberi

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHMin kapısını çaldı

Ankara'ya yapılan her projeye muhalefet ederek sekteye uğratmaya çalışan Ankara Mimarlar Odası, Ankara Bulvarı'na "En İyi Ulaşım" ödülü veren Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovic'e ihanet mektubu yazmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kazandığı ödülün geri alınması gerektiğini belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kapısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için çaldı. 


OLAYI KİŞİSELLEŞTİRDİ 

Tüm ruhsatlarıyla ve mahkeme kararları ile belgelenmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne "kaçak" iftirasını atmaktan vazgeçmeyen Candan, "Hem bireysel olarak hem kurumsal olarak AOÇ ve Saray için AİHM'e gidiyoruz. Çünkü bu ülkeyi yönetenlerin, herkesin gözü önünde gerçekleştirdiği hukuksuzluğu, israfı kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 


BU NE İLK NE DE SON GİRİŞİM 

Ankara'yı başta turizm ve ulaşım konusunda rahatlatacak olan Ankapark ve Ankara Bulvarı gibi projeleri sürekli olarak dava...