23 / 12 / 2024

mimarlığın zor yanları

mimarlığın zor yanları

Mimar Mehpare Evrenol, geçmişten bu yana sektörün gidişatını nasıl değerlendirdi, mimar adaylarına tavsiyelerde bulundu, mesleğin özveri istediğini vurgulayan Evrenol'a göre başarı için devamlı kendini geliştirmek gerekiyor...

1930 yılında Kapalıçarşı'nın yıkılacağı iddiası! 

1930 yılında Kapalıçarşı'nın yıkılması tehlikesi gittikçe artmış. O yıllarda kış şartlarının zor geçmesi ve yağışların fazla olması ile Kapalıçarşı'nın yıpranmasına neden olmuş. Bu durum 'Kapalıçarşı yıkılacak' iddiasını gündeme getirmiş. İşte detaylar...

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

Her 3 kişiden 2'si kirasını zor ödüyor! 

NG Araştırma'nın 2024 Mart ayında yaptığı araştırma kapsamında, Türkiye'de geçim şartları her geçen gün maalesef giderek zorlaşıyor. Emekliler, asgari ücretliler ve kiracılar ve yükselen fiyatlar karşısında çaresiz kalıyorlar.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan acil çağrı: Hemen altın alın!

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu 2024 yılının zor geçeceğini belirterek ''hemen altın alın'' diyerek vatandaşlara seslendi.

Bakan Işıkhan’ın zor sınavı! Düzenlemeler peş peşe gelecek! İlk adım asgari ücret olacak!

Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenen Vedat Işıkhan’ı zorlu bir süreç bekliyor. Asgari ücretten memur ve emekliye kadar milyonlarca kişi temmuz ayında yapılacak zam oranını bekliyor.  

Altında köprüden önce son çıkış! Düğün için gram almak bile zorlaşacak! Hemen altına yatırım yapın

ABD'den gelen iflas kararlarının arkasından piyasalarda endişeli hâl her gün yükseliş gösteriyor. Bazı vasıtalarda 180 bankanın zor halde olduğu ifade edilirken Bu durumun bankacılık sektöründe büyük etki oluşturabileceği ifade ediliyor.

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay zekanın sınırlarına yönelik araştırmalar sürerken, ilginç bir çalışma sınavlarla ilgili geldi. Gelecekte hayatımızın hangi alanlarında yapay zekayı göreceğimiz hem bilim adamlarının hem sıradan insanların merak konusu olurken, son yapılan bir çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yapa zeka o k

Amazon Prime'ın zor günleri! Tek tıkla milyonlar kaybedebilir

Müzik ve video akışını kargo teslimatıyla birleştiren Amazon Prime, kullanıcılardan gelen yüzlerce şikayet üzerine tek tıkla iptal özelliğini devreye soktu.

mimarlığın zor yanları Haberi

mimarlığın zor yanları


Kaç yıldır mimarlık yapıyorsunuz?

Bir zamanların Devlet Güzel Sanatlar Akademisi şimdilerin ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 'nden 1977 yılında mezun oldum, hiç durmadan çalıştım.


Peki bu bahsettiğiniz alanları neye göre seçmek gerekiyor? 

Üniversite eğitiminde staj olanaklarını iyi değerlendirmeli ve mezuniyetten sonraki ilk yıllarında farklı alanlarda çalışmayı göze almalı mimar adayları. Tek bir alana, sadece dizayn ofise yönelmek yerine birkaç yıl çeşitli alanlarda; örneğin yönetim, malzeme bilgisi, mali planlama, mimari pazarlama konularında da deneyim kazanmayı önemsiyorum. 


Mimarların sayısını yeterli görüyor musunuz? 

Son yıllarda çok fazla üniversite ve mimarlık fakültesi açıldı. Her yıl yüzlerce mimar da mezun oluyor. Dolayısıyla sektör genişliyor belki ama yetiştirilen mimarların niteliği söz konusu olduğunda kesin bir ölçüm yapmak zor. Belki zaman içinde bunu yaşayarak göreceğiz. 


Mesleğinizin zor yanları neler? 

İmar kanunlarımızın mimarları...