17 / 05 / 2024

Mimarşiv kurucusu

Mimarşiv kurucusu

İlkay Öngün ile ortak olarak kurdukları Mimararşiv çatısı altında hizmet vermekte olan Mimar Aslı Sekmen kimdir? Aslı Sekmen, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Aslı Sekmen..

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Ayşegül Güner: Mimarın çizdiği her detayın ekonomik bir karşılığı var!

AAD Architects Kurucusu Mimar Ayşegül Güner yaptığı açıklamada, mimarlığın, sanatsal ve sosyal içeriğe sahip, proje odaklı profesyonel hizmetlerin bütünü olduğunu söyledi.

Mimar Ufuk Bahar başarı sırlarını ve yeni trendleri anlattı!

ngiltere ve Türkiye’de yüzlerce projeyi hayata geçiren Urbanist Architecture’ın kurucusu Mimar Ufuk Bahar konuğu olduğu MAG Dekorasyon dergisinde başarısının sırlarını anlattı…

İç Mimar Eda Tahmaz’dan farklı salon tipleri için dekorasyon önerileri!

EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yaşam alanlarını yenilemek isteyen ev sahipleri için dikdörtgen, L veya kare gibi farklı plan şemalarına sahip olan salon tiplerinde dikkat edilmesi gereken dekorasyon fikirlerini anlattı.

Mimar Feridun Alpat vefat etti!

Denizli Sanayi Odası’nın kurucusu ve Organize Sanayi Bölgesi’nin de kurucu Başkanı olan Mimar Feridun Alpat (85),Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Reynaers Salt Galata'da mimarlık ofisleriyle bir araya geldi!

Mimarşiv’in İstanbul Serbest Mimarlar Derneği için düzenlediği İkili İş Görüşmeleri’ne katılan, teknolojisiyle geleceği bugüne taşıyan Belçika orijinli Pencere, Kapı ve Cephe Sistemleri üreticisi Reynaers ürün ve hizmetlerini tanıtmak için Galata'da mimarlık ofisleriyle bir araya geldi.

Mimar Faruk Malhan Midyat Kentsel Tasarım Projesi’ni anlatacak!

Koleksiyon markasının kurucusu mimar Faruk Malhan, 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” sunumunu yapacak. 

Mimar Leyla Doğrular'a 5 yıldızlı ödül!

Aykuthall Architectural Interiors'ın kurucusu Mimar Leyla Doğrular, European Property Awards'tan 5 yıldızlı ödül kazandı.

Yüksek Mimar Rezzan Kurt, SHARE7'ye katılıyor!

Design Development Box kurucusu Yüksek Mimar Rezzan Kurt, gayrimenkul geliştirme, tasarım ve proje yönetimi alanlarında deneyimlerini paylaşmak üzere 4 Haziran'da SHARE7'de olacak.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Mimar Mehpare Evrenol: Yeni konutlar Türkiye'yi tek tipleştirdi!

Evrenol Architects’in kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, büyüyen şehirler, yeşile dönüş gibi gelişmelerin mimariyi nasıl etkilediğini anlattı. Evrenol, yeni konutların dünyayı ve Türkiye’yi tek tipleştirdiğini düşünüyorum” diyor.

Mehpare Evrenol: Mimarım engelinin farkındayım!

Evrenol Architects Kurucusu Y. Mimar Mehpare Evrenol, engelli bireylerin yaşam alanlarını genişletmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla "Mimarım Engelinin Farkındayım" adlı bir hareket başlattı...

ViaPort Park Bravo mağazasını Mimar Altan Bilim tasarladı!

Perakende mağazaları iç mimarisinin önde gelen isimlerinden Altan Bilim Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Altan Bilim, son trendlere uygun olarak tasarladığı Via Port Park Bravo Mağazası’nı teslim etti.

Mimarşiv kurucusu Haberi

Mimarşiv kurucusu

Aslı Sekmen kimdir?

Aslı Sekmen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümünden 1998 yılında mezun oldu. 


5 yıllık bankacılık kariyeri ardından, Avrupa menşeli ileri düzey mimari ürünlerin distribitörlüğünü yapmak üzere kendi malzeme firmasını kurdu ve 2011 yılına kadar ülke distribitörlüğü bazında çalıştı. 


Sonrasında, 2 yıl perakende mimarisi alanında uzman bir mimarlık firmasında Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak yer aldı ve bu sayede sektörün mimarlar tarafını daha yakından gözlemleme imkanı buldu. 


Halen İlkay Öngünile ortak olarak kurdukları MIMARSIV çatısı altında hizmet vermeye devam ediyor.


İletişim bilgileri

Mimarşiv | Mimari Malzeme Arşivi

Tel: 0 212 243 36 43

Adres: Fransız Geçidi Karaköy ISTANBUL

E-Posta:...