01 / 05 / 2024

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattı

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattı

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek. Miniatürk-Alibeyköy-Vialand hattının yapılması planlanıyor.

Bakan Uraloğlu bir metro hattının daha müjdesini verdi! Bakırköy-Kirazlı metro hattı devreye alınıyor!

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek çok kısa zamanda hizmete açılacağının müjdesini verdi. 

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler başladı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü-Alibeyköy hattında ilk sefer bugün saat 12:00'de başladı. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün başlıyor! 

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün saat 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattı Haberi

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattı

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattının da yapılması planlanıyor. Projelerin tamamlanmasıyla Eyüp'te iki hatta hizmet veriliyor olacak. 


Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk teleferik hattı 1,9 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 3 istasyondan oluşacak. Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya düşürecek hatla, saatte tek yönde 1500 yolcu taşınması planlanıyor.


Bir diğer proje olan 3,5 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy -Vialand teleferik hattı ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk Vialand arasındaki yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde 2 bin yolcu taşıması öngörülüyor. 


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve...