01 / 05 / 2024

miras bölünmesi işlemi nasıl yapılır

miras bölünmesi işlemi nasıl yapılır

Ölümle birlikte mirasçıların mirasa iştirak halinde (elbirliği şeklinde) malik olmalarına miras ortaklığı deniyor. . Vefat eden kimsenin yakınlarına bıraktığı malın çok kişiye kalması halinde miras paylaşımı yapabiliyor. Peki, Miras bölünmesi nasıl olur?

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Innovia 3'teki 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Yeşil GYO, Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Innovia 2'deki 53 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Innovia 2 projesindeki O Blok'ta yer alan 53 adet bağımsız bölüm için hazırlanan değerleme raporunu yayınladı. 

Innovia 2'deki 67 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Innovia 2 projesindeki O Blok'ta yer alan 67 adet bağımsız bölüm için hazırlanan değerleme raporunu yayınladı. 

Başkent Emlak Konutları'ndaki 13 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, 29396 ada 11 parselde yer alan Başkent Emlak Konutları projesindeki 13 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan değerleme raporu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı'nda 107 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Kayabaşı Mahallesi 458 Ada 34 Parselde yer alan 100 adet konut ve 7 adet ticari üniteden oluşan toplam 107 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 11 Ekim 2021 tarihinde alındı. 

miras bölünmesi işlemi nasıl yapılır Haberi

miras bölünmesi işlemi nasıl yapılır

Miras bölünmesi nasıl olur?

Ölümle birlikte mirasçıların mirasa iştirak halinde (elbirliği şeklinde) malik olmalarına miras ortaklığı deniyor. Vefat eden kimsenin yakınlarına bıraktığı malın birden çok kişiye kalması halinde mirasçılar miras paylaşımı yapabiliyor. 


Mirasçılar kalan mal varlığına elbirliğiyle sahip olurlar ve sözleşme veya kanundan doğan temsil yada yönetim yetkisi saklı kalmak üzere, terekeye ait bütün haklar üzerinde birlikte tasarruf edebilirler. Ancak Kanuna göre yasal mirasçılar belirlenmiştir. 


Miras Hukukuna göre yasal mirasçılar şunlardır;

*Mirasbırakanın hısımları

*Kan hısımları

*Evlatlığı ve altsoyu

*Eşi

*Devlet


Mirasın bölünmesi!

Vefat eden kişinin ardından miras paylaşımı yapılabilmesi için eğer bir vasiyet bulunmuyorsa yapılması gerekenler şöyle; Mirasçılık durumları belli olduktan sonra her bir miras bırakan için ayrı ayrı olmak üzere terekenin tespiti davası açılması gerekiyor. Bu davalarda yapılacak araştırma ive tespit neticesinde edilebilen mal varlığı mirasçılar arasında payları...