12 / 05 / 2024

miras hissesine haciz

miras hissesine haciz

Miras haciz edilir mi? Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi nasıl haczedilir? İşte İcra ve İflas Kanunu esasları..

Hisseli tapuya haciz konulabilir mi? Mirasçılardan biri icralık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı temel sorularına yanıt arıyor. Onlardan biri de haciz konusudur. İşte bu konuya dair detaylar!

Miras kalan gayrimenkuller haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullere haciz gelip gelmeyeceğini yazdı. 

Mirasçının borçları için miras kalan mallar haciz edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti, gayrimenkuller kaldı. Bir kardeşimiz mirası reddetti, daha ret işlemi tamamlanmadan bazı alacaklılar payına haciz tatbik etti. İptalin kaldırılması için mahkemelere başvuru süresi doluyor. Süre dolduğunda hâlâ haciz etkisi sürer mi?' sorusunu yanıtladı.

Mirasçılar borçtan sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam vefat etti ev miras kaldı. 7 kişi evin mirasçılarıyız. Babamın hissesine annem, ben ve babamın ilk eşinden ablam sahip. Toplamda 37 bin TL borç ben dahil 7 kişiye çıkarılmış. Hiçbir yere imza atmadım, borçtan hissem oranında mı mesul oluyorum?' sorusunu yanıtladı.

Haczin varlığı gayrimenkulün devrini engeller mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin babasından miras kaldı.Eşim borçluydu. Miras olarak kalan gayrimenkuldeki hissesine haciz tatbik edildi. Eşim de hissesini kardeşine devretti. Kardeş de hacze konu borcu ödedi ama şimdi bu parayı eşimden istiyor. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Mirasta mahfuz hisse oranları!

Kanuni mirasçılardan murise çok yakın olanlara tanınan miras hissesine mahfuz hisse deniyor. İşte, mirasta mahfuz hisse oranları!

Miras haciz edilir mi?

Miras haciz edilir mi? Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi nasıl haczedilir? İşte İcra ve İflas Kanunu esasları..

Mirasa haciz konulması!

Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras deniyor. Peki, mirasa haciz konulması nasıl olur?

Mirasa haciz!

Taksim edilmemiş mirasa haciz gelirse icra müdürlüğü diğer hissedarlara miras payının haczedildiğini bildirir. Ayrıca taşınmazlarda tapu siciline bir müzekkere ile payın haczedildiğini de bildirmek durumundadır...

Miras hukukunda mahfuz hisse!

Miras hukukunda mahfuz hisse başka bir değişle saklı pay; Kanuni mirasçılardan murise çok yakın olanlara tanınan miras hissesine deniyor. Mahfuz hisse yani saklı pay kanun tarafından korunuyor...

Hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir?

Miras bırakan kimse hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açabiliyor? Bir diğer ifade ile hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir? İşte yanıtı ve konu detayları haberimizde...

miras hissesine haciz Haberi

miras hissesine haciz

Miras haciz edilir mi?

İştirak halinde tasarruf edilen mallar, haczedilebilen mal ve haklar arasında yer alıyor. İcra ve İflas Kanunu gereğince, miras hissesi haczedilirse icra dairesi, yerleşim yerleri bilinen ilgili üçüncü şahıslara keyfiyeti ihbar eder. 


Bu suretle borçlunun muayyen bir taşınmazdaki tasfiye sonundaki hissesi haczedilmiş olursa icra müdürü haciz şerhinin taşınmazın kaydına işlenmesi için tapu sicil muhafızlığına tebligat yapar. 


Madde 94.- 

Bir intıfa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi haczedilirse icra dairesi, yerleşim yerleri bilinen ilgili üçüncü şahıslara keyfiyeti ihbar eder. Bu suretle borçlunun muayyen bir taşınmazdaki tasfiye sonundaki hissesi haczedilmiş olursa icra müdürü haciz şerhinin taşınmazın kaydına işlenmesi için tapu sicil muhafızlığına tebligat yapar.


Anonim şirketlerde paylar için pay senedi veya pay...