02 / 05 / 2024

miras hukukunun zümre sistemi nasıl olur

miras hukukunun zümre sistemi nasıl olur

Miras hukukunda zümre üçe bölünüyor. Birinci, İkinci ve Üçüncü derecede zümre olarak mirasçılar ayrılıyor. Zümre sisteminde bir üst zümrede mirasçı yoksa alt zümreye hak düşüyor...

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

E-Devlet ve Web Tabu Miras Kaydı Sorgulama ekranı açıldı! Miras sahibi olabilirsiniz...

E-Devlet'te beklenen ekran açıldı. Bu ekran üzerinden kontrol edip mirasınız olup olmadığını görebilirsiniz. Aile büyüklerinizden ve akrabalarınızdan miraslar kalabilir. İşte haberin ayrıntıları ve sorgulama ekranının detayları...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Borsada neler oluyor? Küçük yatırımcı için hayati uyarılar

Borsaya giren yatırımcı sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ancak toplam portföy değerinin yüzde 90'ına sahip olan yatırımcının oranı yüzde 3.7. Yani küçük bir zümre belirleyici konumda.

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!

Ünlü Prof. Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz ile arasında yaşadığı miras kavgası nedeniyle Türkiye'ye geliyor...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Zümre ve Fatih Güler ortaklığında kuruldu.

Hangi durumlarda reddi miras yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kız kardeşim iki çocuk sahibi ve eşinden boşandı. Kendisinin bayağı borcu var. Ters bir durumda borçları biz ağabeylerine kalır mı? Reddi miras yapmamız gerekli mi?' sorusunu yanıtladı.

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

Paylaşılamayan miras derdine çözüm!

Miras kalan, hisseli ve boşanma nedeniyle ortaya çıkan gayrimenkul paylaşım sorunları, mal paylaşımıyla ilgili ihtilaflar artık mahkemeye başvurmadan ve arada kırgınlık oluşmadan kısa sürede çözülüyor...

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

miras hukukunun zümre sistemi nasıl olur Haberi

miras hukukunun zümre sistemi nasıl olur


Miras hukukunda zümre!


Türk Medeni Kanununda düzenlenen mirasçılar miras hukukunda 3 zümreye bölünmüştür. Birinci zümrede miras bırakanın çocukları, çocukları yaşamıyor ise ise torunları bulunuyor. Yani birinci zümrede miras bırakanın alt soyu,  kendisinden olanlar bulunuyor.


İkinci zümrede ise miras bırakanın anne ve babası ile onlar miras bırakandan önce ölmüşler ise miras bırakanın kardeşleri ve yeğenleri yer alıyor.


Üçüncü zümrede ise miras bırakanın babaanne, büyükbaba,  anneanne, annesinin babası eğer onlar vefaat etmiş ise miras bırakanın amcaları ve hala, dayı ve teyzeleri bulunuyor.


Miras bırakanın bu üç zümreden hiç mirasçısı yoksa miras devlete kalıyor.


Miras hukukunda zümrede anlatılan mirasçılara mirasın nasıl kaldığını ve oranlarını belirtelim. 1. derecedeki mirasçılar miras bırakanın çocukları ve çocuklar ölmüş ise torunları oluyor. 1. derecede tek bir mirasçı varsa bile ikinci ve üçüncü...