28 / 04 / 2024

miras intikali nasıl yapılır

miras intikali nasıl yapılır

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödenmesi gerekiyor. Mirasçılar için kinci taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor.

Miras intikali için gereken belgeler nelerdir?

Miras intikali için gereken belgeleri ve nasıl bir yol izleneceğini sizler için araştırdık. İşte o haber...

Mirasta intikal nasıl yapılır?

Miras Hukuku gereğince, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasta intikal nasıl yapılır? Miras intikal işlemleri için gerekenler nelerdir?

Miras intikali nedir?

Miras, Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklara deniyor. Ölen kimsenin bıraktığı terekenin tasfiyesi ve mirasçılara paylaştırılması gerekiyor. Peki, miras intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

Tapu intikali nasıl yapılır?

Miras, vefat eden kimsenin mallarının yasal mirasçılarına intikal etmesi ile kalıyor. Peki, mirasçılar taşınmaz malları nasıl adına tescil ettirir? Tapu intikali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Miras hukuku oranları!

Miras hukuku oranları murisin füruu için kanuni miras hakkının 3/4'ü, murisin ana ve babasından her biri için kanuni miras hakkının 1/2'si, murisin kardeşlerinden her biri için kanuni miras hakkının 1/4'ü oluyor...

Miras hukukunun konusu!

Miras hukukunun konusu, bir gerçek kişinin ölmesi veya gaipliğine karar verilmiş olması halinde, para ile ölçülebilen bütün hak ve borçlarının yani malvarlığının ne olacağını düzenliyor...

Miras intikal işlemleri!

Bir kimsenin ölümünden sonra geride bıraktığı mallara yasal mirasçılar tarafından miras intikal işlemlerinin uygulanması gerekiyor. Peki miras intikal işlemleri nasıl yapılır? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Miras intikali nasıl yapılır?

Ölüm halinde ölen kişiye ait malların yasal mirasçılara geçmesi işlemine miras intikali deniyor. Peki miras intikali nasıl yapılır?

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

miras intikali nasıl yapılır Haberi

miras intikali nasıl yapılır

Türkiye'de bulunan malların veraset yoluyla ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesin durumunda miras vergisi ödeniyor. Ayrıca malların karşılıksız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de miras vergisi ödeniyor.

Bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Bu durumda mirasçıların her yıl düzenli olarak iki kere vergilerini ödemeleri gerekiyor. 

Veraset ve intikal vergisi tahakkukundan itibaren (3) yılda ve her yıl mayıs ve kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksit olarak ödeniyor. Miras kalan kimseler, vergi borcunu belli bir süre için, yıl içerisinde iki eşit taksit olarak ödüyor. Toplamda 6 taksit olarak veraset ve intikal vergisi borcu olan kişinin borcu kapatılıyor.

1 Kasım tarihinde başlayacak veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım...