30 / 04 / 2024

miras kalan devremülk

miras kalan devremülk

Devremülk miras kalır mı?: Devre mülk sistemi, paylı mülkiyet esasına dayandığından günümüzdeki şekli ile kişiler arasında el değiştirebilen, kiralanabilen, miras bırakılabilen bir özelliğe sahip olmuştur...

Miras kalan konutun vergisi nasıl verilir?

Veraset ve İntikal Vergisini ödemek için miras kalan ev, araba, hisse senedi gibi mal mülk için vergi dairesine beyanname vermek gerekli. Peki miras kalan konutun vergisi nasıl verilir?

Devremülk yönetmeliği!

Devremülk yönetmeliği olan Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği 14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik devremülk sözleşmesinin imzalayanların hak ve sorumluluklarını düzenliyor...

Miras kalan tarla ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Miras kalan araziler için 1 yıllık süre süre veriliyor. Peki, sürenin sonunnda miras kalan tarla ne olur?

Miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri, Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde miras yolu ile bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazileri Ağustos ayının sonuna kadar nasıl paylaşılır? Ağustos ayının sonunda miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Miras kalan tarlalar için mirasçılar anlaşamazsa ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince getirilen miras kalan tarlaların bölünmesi yasağı, Ağustos 2015 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu süreçte miras kalan tarlalar için mirasçılar anlaşamazsa ne olur? İşte yanıtı..

Miras kalan tarım arazilerinin devri!

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun gereğince miras kalan tarım arazilerinin devirlerinin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmadı gerekiyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin devri süreci..

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan tarla tapusu nasıl alınır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile miras kalan taşınmaz mallar bölünemiyor, bu arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, miras kalan tarla tapusu nasıl alınır?

Miras kalan tarım arazilerinin intikali!

Miras kalan tarlaların bölünemezliği hakkında 2014 yılının Ağustos ayında kanun yayımlandı. Kanun gereğince, miras kalan tarım arazileri bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazilerinin intikali nasıl olur?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Miras kalan tarım arazileri için son ay!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engelleyen ek süre Ağustos ayında sona eriyor. Peki, Ağustos ayından sonra ne olacak? İşte miras kalan tarım arazileri için son ayda olacaklar..

Miras kalan arazilerin bölünmesini önleyecek ek süre bu ay son!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan 3 aylık ek süre bu ay sonunda dolacak.

miras kalan devremülk Haberi

miras kalan devremülk


Devremülk miras kalır mı?


Devre mülk sistemi, kat mülkiyetine tabi bir taşınmazın yılın belirli bölümlere ayrılmış zaman dilimlerinde belirli kişilerin kullanımına tahsis edilmesi olarak tanımlanıyor. Tatil yörelerindeki yerleşim birimlerinin belirli zaman dilimlerinde, belirli bir sırayla paylaşılması, aynı yapıdan bir çok kişinin yararlanabilmesi fikri ve ardından oluşturulan hukuki altyapı ile birlikte devremülk sistemi bugünkü şeklini alarak, kişiler arasında el değiştirebilen, kiralanabilen, miras bırakılabilen bir özelliğe sahip olmuştur.


Devremülk sistemi, mesken olarak kullanılmaya müsait, kat mülkiyetine veya kat irtifakına sahip yapılarda veya müstakil yapılarda oluşturulabiliyor. Kanun devre mülk kurulabilmesi için mesken olarak kullanılmaya müsait olma şartını aradığı için örneğin bir iş hanında devre mülk sistemi kurulması mümkün olmuyor.


Devremülk hukuki olarak müşterek mülkiyet payına bağlı özel bir irtifak olarak açıklanıyor. Devre mülk sahipleri ise...