28 / 04 / 2024

miras kalan tarımsal arazilerin devri

miras kalan tarımsal arazilerin devri

15 Mayıs 2014 tarihinde tarım arazileri ile yeni karar alındı. Peki, alınan karara göre miras kalan tarım arazileri bölünebilir mi? Miras kalan tarım arazileri bölünerek devredilebilir mi?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Tarımsal destek ödemeleri başladı! T.C. kimlik numarasının sonu 0, 2 ve 4 olanlar hesaplarınızı kontrol edin!

Tarımsal destek ödemesi alan vatandaşlar ödemelerin ne zaman hesaplarına aktarılacaklarını araştırıyorlar. Bakan Kirişçi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında T.C kimlik numarasının son hanesi göre ödemelerin yapıldığını duyurmuştu..

Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? 14 Mayıs 2022 tarihinde Bakan Kirişçi'den açıklama geldi

Tarımsal destek ödemeleri vatandaşların araştırma konusu haline gelmeye devam ediyor. Yaz dönemine yaklaştığımız bu günlerde hasat öncesi tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor. Peki Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? Bakan Vahit Kirişci detayları paylaştı...

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatıyor! Bakan Kirişci resmen açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugünden itibaren tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı müjdesini verdi. Peki ne kadar ödeme yapılacak?

Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Bir yakınınızın vefatı halinde bir evin miras kaldığını ancak içinde bir başka mirasçının oturduğunu düşünelim. Peki, miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bir yakınınızın vefatı sonrası bir dükkanın miras kaldığını ve dükkanın kirada olduğunu düşünelim. Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Tarımsal destek ödemeleri arttı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarımsal desteklerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tarımsal desteklerin yükseldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, üreticilere dekar başına ödenecek tutarı açıkladı...

Tarımsal destekleme ödemeleri ne zaman yatacak? Bakan açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, toplamda 116 milyon 520 bin 334 Türk lirası tarımsal destek ödemelerinin yatacağı tarihle ilgili açıklama yaptı. Bakan Kirişçi, Twitter’dan yaptığı paylaşımla, ‘’Tarımsal destekleme ödemeleri ne zaman yatacak?’’ sorusunu yanıtlamış oldu.

Miras kalan gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan ve ardından satılan gayrimenkul hisselerinin üçüncü kişiye satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Çiftçilere müjde! Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına yatırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Tarım arazileri bankaların elinde! 3 milyon 111 bin parsel tarımsal arazi ipotekli!

CHP'li Bekir Başevirgen’in ipotekli tarımsal araziler için vermiş olduğu önergesine Bakan Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Bakan Pakdemirli açıkladı: Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesinin 3,2 milyar lira ek bütçe sağlanarak 29 milyar liraya çıkarıdığını açıkladı.

miras kalan tarımsal arazilerin devri Haberi

miras kalan tarımsal arazilerin devri

Miras kalan tarım arazileri bölünebilir mi?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan ve yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor.


Bir diğer ifade ile miras kalan tarım arazilerinin devri ancak mülkiyetin tamamının devredilmesi halinde oluyor. Hisse devri ancak mirasçılar arasında yapılabiliyor. 


Kanunsa yer alan mirasa konu tarımsal araziler ile yeter gelirli tarımsal arazilerin devri ile ilgili yasal esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Mirasa konu tarımsal araziler ile yeter gelirli tarımsal arazilerin devri

MADDE 8/B – Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır.

Mirasçılar arasında anlaşma sağlanması hâlinde, mülkiyeti devir işlemleri mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde tamamlanır. 


Devir işlemlerinin bir yıl içinde tamamlanmaması ve 8/C maddesinin ikinci fıkrasına göre dava açılmaması hâlinde, bu...