28 / 04 / 2024

miras kalan tarlanın paylaşılması

miras kalan tarlanın paylaşılması

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

Miras kalan tarlanın paylaşımı 2015!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. İşte miras kalan tarlanın paylaşımı 2015...

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Tapu ve Kadastrodan açıklama geldi: Adınıza miras kalmış olabilir! Böyle öğrenebilirsiniz!

Birçok insan, aile büyüklerinden kalan miraslarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Tapu ve Kadastrodan gelen açıklamaya göre adınıza miras kalıp kalmadığı öğrenmek için ayrıntılar haberimizde...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar? bu ve buna benzer sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

miras kalan tarlanın paylaşılması Haberi

miras kalan tarlanın paylaşılması

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince miras kalan tarla paylaşımında; mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin tamamının devredilmesi gerekiyor.


Mirasçılar mirasa konu tarım arazilerinin mülkiyeti devir işlemlerini mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde aşağıda belirtilen şekillerde gerçekleştirebiliyor.


a) Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ve yeter gelirli arazi büyüklüğü kriterleri dikkate alınarak bir veya birden fazla mirasçıya devrini kararlaştırabilir.


b) 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 373 ila 385 inci maddelerine göre noter senedi ile aile malları ortaklığı veya kazanç paylı aile malları ortaklığı kurabilirler. Noter senedinin bir örneği tapu müdürlüğüne ibraz edilerek, söz konusu ortaklık tapu kütüğünün beyanlar hanesine işlenir.


c) Mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları 13/1/2011...