02 / 05 / 2024

miras kalanlar ne yapar

miras kalanlar ne yapar

Türk Medeni Kanunu gereğince, vefat eden bir kimsenin malvarlığını bıraktığı kimselere bazı sorumluluklar da yükleniyor. Peki ölüm halinde mirasçıların yapması gerekenler nelerdir? İşte mirasçılık işlemleri..

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Miras hakkında önemli detay! Adına miras kalanlar dikkat etmeli...

Türkiye Sigorta Birliği, mirasçıları çok yakından ilgilendiren önemli bir duyuruya imza atarak açıklamada bulundu.

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Milyonlarca kişiyi kapsayan hisseli tapuda yeni düzenleme gündeme geldi. Peki, miras sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları neler? İşte detaylar...

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Anne, babadan çocuklara, torunlara kalan mallara dair birtakım işlemlerin yerine getirilmesi istenmektedir. İşte o işlemlere dair detaylar!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Mirasın intikali nedir?

Miras intikalinin ne olduğu, miras işlemleri ile uğraşanların aşina olduğu bir süreçtir. Bilmeyenler için ise işte miras intikaline dair detaylar!

Annesinden miras kalanlar dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda annesinin vefatından sonra tapu dairesinde annesine ait arazinin bir kısmını adına tescil ettirdiğini belirten okuyucu, arazinin diğer kısmının satıldığını söyledi. Okuyucu, mirasına nasıl sahip olabileceğini sordu. 

5 soruda miras vergisi 2021! Tüm detaylarıyla!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivazsız olarak intikal etmesi şeklinde miras vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi ne zaman ödeniyor? Kimler vergi mükellefi? İşte 5 soruda miras vergisi 2021...

2021 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Peki 2021 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikal vergisi 2021!

Kendisine miras kalanların, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri şartı bulunuyor. Peki, mirasçılar 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? İşte miras intikal vergisi 2021...

miras kalanlar ne yapar Haberi

miras kalanlar ne yapar

Ölüm halinde mirasçıların yapması gerekenler!

Türk Medeni Kanunu gereğince, vefat eden bir kimsenin malvarlığını bıraktığı kimselere bazı sorumluluklar da yükleniyor. Peki mirasçının mirasçılık işlemleri nelerdir? Ölüm halinde mirasçıların yapması gerekenler nelerdir? 


Ölüm halinde mirasçılık işlemleri..

- İntikali yapılacak şahısın mirasçılarını gösteren Veraset ilamının alınması gerekiyor.

- Söz konusu veraset ilamları Sulh Hukuk Mahkemeleri ve Noterlerden alınıyor. 

- İntikali yapılacak şahsın varislerini gösteren belge olan mirasçılık belgesinde adı geçenler hak sahibi olurlar. 

- İşlemleri gerçekleştirmek için, ölen şahsın vergi dairelerinden Vergi İlişiği kesilmelidir. 

- Vergi dairesinde kullanılacak evraklar ise şunlardır; *Veraset İlamı (Mirasçılık Belgesi), 

*Gayrimenkul Emlak Beyanı (Şahsın öldüğü yıla ait beyanı,Belediyeden), 

*Ölüm Kağıdı (Miras bırakanın en son ikamet ettiği mahalle muhtarından) bu evraklar ile vergi dairesinde ilişik kestirilir, Ölüye ait bugüne kadar çıkmamış tüm vergileri ödeyecekseniz. 

- Emlak Beyanına...