10 / 01 / 2025

miras kaldı mı sorgulama

miras kaldı mı sorgulama

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve ardından miras bıraktığını düşünelim. Siz de "Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?" diye soruyorsanız, işte yanıtı...

1 Ocak'ta değişiyor! Miras paylaşımı yapacaklar dikkat!

Adalet Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile birlikte noter işlemlerindeki ücretler yeniden belirlenmiş oldu. Tapu sahipleri ve miras paylaşımı yapacaklar için yapılacak yeni noterlik ücret tarifesinde büyük artış olacağı kaydedildi. 

Miras paylaşımında yeni bir dönem başlıyor

Miras hukukunda yapılan son değişikliklerle, kardeşler arasında yaşanan miras anlaşmazlıklarının önüne geçmek ve süreçleri hızlandırmak adına önemli adımlar atıldığı belirtildi. Yeni düzenlemeler ile noter onayı zorunluluğu kaldırılarak, yazılı ve karşılıklı imzalanan anlaşmalar yer alacak.

Miras paylaşımı yapacaklar dikkat! Dededen kalan miras nasıl bulunur?  

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, dedeleriniz adına kayıtlı taşınmazların olup olmadığı öğrenmek için izlenecek yolu belirtildi. Buna göre, bilinmeyen miras sorgulama yöntemi nedir?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Anne babasından miras kalanlar ve kardeşi olanlar dikkat! 

Mirasın paylaşımı, vefat edenin vasiyetnamesine bağlı Mirasta yeni düzenlemeler geçtiğimiz ay yürürlüğe alındı. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere çağrı: Gram altın şu anda 3 bin 15 TL! Geç kaldım, unuttum demeyin!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından altın almak isteyenleri uyardı. Memiş, gram altının 3 bin 15 liraya gerilediğini duyurarak 'unuttum, geç kaldım' diyenlere seslendi. 

Mirasta yeni dönem başladı! Eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kaldırılmasıyla neler değişti?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kalktığını belirterek, böylece mülk paylaşımı hızlı ve pratik bir şekilde yapılabileceğini söyledi.

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı konusundaki düzenlemelerde köklü değişikliklerin yürürlüğe girdiği kaydedildi. Yapılan bu değişiklikle beraber, mirasın eşit paylaşım zorunluluğunun tamamen kaldırıldığı belirtildi. 

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili beklenen düzenlemeler resmen yürürlüğe alındı. İşte yeni düzenlemeler...

Miras sistemi değişiyor mu? Yeni düzenleme ile alınan kararlar neler?

Miras paylaşımında uzun süredir beklenen değişiklikler hayata geçirildiği kaydedildi. Yeni düzenlemeler ile mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu kaldırıldı, bu sayede aile içi anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

miras kaldı mı sorgulama Haberi

miras kaldı mı sorgulama

Vefat geride kalanlara ne kadar üzüntü veriyorsa, miras da bir o kadar mutlu ediyor. Kan bağına bağlı olarak sonraki kuşaklara aktarılan miras herkesin hayali. Dedenin, babanın veya diğer büyük yakınların malvarlıklarının tamamı her zaman bilinmeyebiliyor. Bu kişilerin vefat etmesi halinde ise kişiler "Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?" sorusunun yanıtını araştırıyor.

Miras paylaşımı kanun hükümlerine göre yapılıyor. Kanunen miras, bir kimsenin vefatından sonra kalan taşınır ve taşınmaz mallara deniyor. Miras, yasal mirasçılara kalıyor. Yasal mirasçılar ise kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık çocuklar ve son olarka devlet olarak sıralanıyor.

BANA MİRAS KALDIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

Miras kalıp kalmadığı Sulh Hukuk Mahkemesi'ne veya noterlere başvuruda bulunarak alınacak veraset ilamından (mirasçılık belgesi) öğrenilebiliyor. Başvuru için birtakım belgeler isteniyor. Bunlar:
 
* Ölüm belgesi,
* Nüfus...