30 / 04 / 2024

miras kanunu 2017

miras kanunu 2017

Miras Hukuku gereğince mirasbırakanların tasarruf özgürlüğünü bulunuyor. Peki, gayrimenkul tasarrufundan miras istenebilir mi?

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

Miras vergisi nereye ödenir 2018?

Miras vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, miras kalan menkul ve gayrimenkuller için tahsil ediliyor. Peki miras vergisi nereye ödenir 2018?

Miras kalanlar dikkat! Ne kadar vergi ödeyeceksiniz?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken miras vergisinde 1. taksit ödemeleri bu yıl Mayıs ayında başlayacak. Peki ne kadar vergi ödeyeceksiniz? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

3S Kale Holding’e ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülü!

Gayrimenkul geliştirme, yapı ve enerji sektörlerinde yatırımlar yapan 3S Kale Holding Sign of the City Awards 2017’de  ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülüne layık görüldü.

Miras vergisi yarın sona eriyor!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisi için 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor..

Miras vergisi 2. taksit zamanı bitiyor!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince mirasçılar, belli koşullarda vergilendiriliyor. 1 Kasım'da başlayan miras vergisi 2. taksit zamanı 30 Kasım'da sona eriyor..

Yeni İş Mahkemeleri Kanunu semineri 8 Aralık'ta!

İş yargılamasında radikal değişiklikler içeren yeni İş Mahkemeleri Kanunu 25 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete' de yayınlanarak kısmen yürürlüğe girdi. 

Kasım ayında ödenen vergiler 2017!

2017 yılı Kasım ayında ödenen vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve miras vergisi olarak sıralanıyor...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:484!

Bugünkü Resmi Gazete'de484 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2017 yılı için yüzde 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edildi...

miras kanunu 2017 Haberi

miras kanunu 2017

Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''gayrimenkul tasarrufu'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Babam 69 yaşında. Arsasını sattı ve kardeşime daire aldı. Sonra kardeşimiz bu daireyi sattı, ancak biz üç kardeşiz bizim hakkımız ne olacak? ● B.D. 

Bu konular aile içinde her zaman sarsıntı yaratır. İnsan evlatlar arasında ayrım yapmamalıdır. Bu kuraldır ancak bazen ayrım yapma nedenleri ortaya çıkar. Okuyucumun aile yapısında böyle bir durum olup olmadığını bilme imkanım yok ancak genel kuralı anlatacağım.

YASAL HAKKI
Herkes malından tasarruf etme hakkına sahiptir. Yani babanızın yaptığı işlem de mallarından dilediği gibi tasarruf etme işlemidir. Bir kimse hayatta iken mal alır da satar da. Akıl sağlığı yerinde olduğu sürece buna engel yoktur. Bu davranış çocuklara karşı veya başka aile bireylerine karşı da...