30 / 04 / 2024

miras nedeniyle iade davası

miras nedeniyle iade davası

Mirasa hangi mahkeme bakar? sorusuna Hukuk Mahkemeleri cevabını verebiliriz. Ancak miras davasının niteliğine görev dava masrafları ve davanın nerede açılacağı değişebilir. Uygulamadaki bazı miras davası türleri ise aşağıdaki gibidir...

Vodafone hattına sahip olanlar dikkat! Eğer bunu yaparsanız paranız iade olacak!

Türkiye'de faaliyet gösteren mobil operatör Vodafone, tarife ücretlerine yapılan zam nedeniyle müşterilerine önemli bir duyuru yaparak, tarife farklarının 15 gün içinde iade edileceğini açıkladı.

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Sakarya'daki miras kavgası kanlı bitti! Bir aile yok oldu!

Sakarya Erenler Kamışlı Mahallesi'nde arazi satışı nedeniyle yaşanan miras kavgası kanlı bitti...

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!

Ünlü Prof. Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz ile arasında yaşadığı miras kavgası nedeniyle Türkiye'ye geliyor...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Kartal'da miras kavgası: 4 ölü!

Kartal'da miras paylaşımı nedeniyle bir hukuk bürosunda meydana gelen silahlı kavgada ölü sayısı 4'e çıktı.

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

Miras reddi maaşı etkiler mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam Bağkur emeklisi, babamın vefatı durumunda, benim ondan kaynaklanacak SGK gelirim olabilecek. Borçları nedeniyle mirası reddetmem gerekebilir. Böyle bir durumda bana bağlanacak maaşı da reddetmiş olacak mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında şok gelişme!

2009 yılında vefat eden ve geride 3 milyar dolarlık servet bırakan Salih Tatlıcı’nın mirasçılarından eşi Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı, miras davaları nedeniyle yıllardır atıl durumda olan Zincirlikuyu’sa bulunan Tat Towers’ın koronavirüsle mücadele için Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için mahkemeye b

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Tüketici Mahkemesi konut kredisi kullanırken yapılan hayat sigortalarıyla ilgili emsal olacak bir karar verdi. Hayat sigortası yapmadan ödenen tutar da mirasçılara iade edilecek.

Paylaşılamayan miras derdine çözüm!

Miras kalan, hisseli ve boşanma nedeniyle ortaya çıkan gayrimenkul paylaşım sorunları, mal paylaşımıyla ilgili ihtilaflar artık mahkemeye başvurmadan ve arada kırgınlık oluşmadan kısa sürede çözülüyor...

Yunan vatandaşına miras hakkı!

AYM, Türk vatandaşlığını kaybeden ve ülkeler arasında karşılıklılık bulunmadığı nedeniyle mirasçı kabul edilmeyen kişiler için önemli bir karar verdi. Yunanistan vatandaşı Ioanis Maditinos’un mülkiyet hakkının ihlal edildiğine ve yeniden yargılama yapılmasına hükmetti.

E-devletten miras sorgulama hizmeti! 

Geçtiğimiz dönemde Alt-üst Soy Sorgulama, Sefer Görev Emri gibi hizmetlere aşırı ilgi nedeniyle kilitlenen e-devlet'te artık miras kalıp kalmadığını da öğrenebiliyor. Uygulama bugün itibari ile yürülüpe giriyor..

miras nedeniyle iade davası Haberi

miras nedeniyle iade davası


Mirasa hangi mahkeme bakar?


Miras davaları özünde mirasa ilişkin veya mirasçılığa ilişkin ihtilafların olduğu dava türleridir. Davaların zamanaşımı ve ispat şekilleri farklılık gösterebilir. Miras hakkı sahibi olan mirasçılar ve Miras reddi yapmamış miras hakkı sahipleri dava açabilirler. Mirasa hangi mahkeme bakar? sorusuna Hukuk Mahkemeleri cevabını verebiliriz. Miras davasının niteliğine görev dava masrafları ve davanın nerede açılacağı değişebilir. Uygulamadaki bazı miras davası türleri ise aşağıdaki gibidir:


- Miras paylaşımı davası

- Mirasın Taksimi davası

- Ölüme bağlı tasarrufun iptali davası

- Miras Ortaklığına Temsilci Atanması

- Mirasçılık Belgesi İstemi

- Mirasçılık Belgesinin İptali

- Mirasçılıktan Çıkarmanın İptali

- Mirası Reddinin İptali

- Mirasın Gerçek Reddi

- Mirasın Hükmen Reddi

- Muris muvazaası nedeniyle tapu iptali ve tescil davası

- Miras payı nedeniyle ortaklığın giderilmesi davası

- Terekeye temsili atanması davası

- Terekenin tespiti davası

- Miras...