09 / 05 / 2024

miras olan arsa

miras olan arsa

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu miras olarak başkasına verilen ev için hak iddia etme konusuna değindi. Heper sorunun cevabına köşesinde yer verdi...

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Arsa ve arazi yatırımı yapmanın 8 püf noktası!

Genellikle uzun vadeli bir yatırım aracı olan arsa ve arazi piyasası, karlılığı nedeniyle birçok kişi tarafın dikkatle takip ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Arif Güdül, arsa ve arazi alacakların yapması gerekenleri 8 maddede sıraladı.

Kahramanmaraş'ta 3 bin metrekarelik arsa yüzde 50'si peşin, kalanı 3 taksitle satılıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta Akbel A.Ş.'ye ait olan arsa yüzde 50'si peşin, kalanı 3 taksit imkanıyla satılıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

44 ilde 622 arsa satışına kimler, nasıl başvurabilir? Arsalarda büyük avantajlar açıklandı!

Son günlerde sık sık gündem olan arsa satışı ile ilgili merak edilenler tek tek açıklandı. 44 ilde 622 arsa satışına kimler, nasıl başvurabilir? Bu arsaların avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım?

Miras ayrımı, Medeni Kanuna göre yapılmaktadır. Mirasçı olan kız çocuğa da erkek çocuğa mirastan aynı ölçüde pay alır. Bunun dışında miras konusunda devir işlemi mirasçıların kafasını karıştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım?

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım? sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor! Ucuz arsa arayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi kapsamında satışa çıkacak olan arsa sayısının 250 binden 1 milyona yükseleceğini açıkladı. Ucuz arsa arayanların radarına giren TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor.

Tapu Genel Müdürlüğü'nden arsa payı uyarısı!

Ev alıp satarken hayati öneme sahip olan 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. 

Miras kalan hisseli arsada hissedar payını satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasından miras kalan arsa hissedarının emlakçıyla 1.350 TL'den anlaştığını ve kendilerinin de satış yapmaları için bilgi verdiğini aktaran okuyucu, emlakçının satış ilanını 1.581 TL'den verdiğini; satış yapmak zorunda olup olmadığını sordu.

Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? 

Uzun vadede kazandıran yatırım aracı olan arsa, en güvenli yatırım aracı olarak biliniyor. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte arsa yatırımının püf noktaları...

Bu arsa ve araziler havada kapılıyor!

Kendi değerini sürekli katlayan, en çok kazandıran ve bugüne kadar geleceğe yapılan en sağlam yatırım aracı olma özelliğine sahip olan arsa arazi çok güç rakamlarla el değiştiriyor.  İşte bölge bölge en çok değerlenen arsa arazi fiyatları...

Ahmet Şen: Arsa yatırımından uzak kalmayın!

Risk olasılığı düşük yatırım aracı olan arsa yatırımının öneminden bahseden Mera Gayrimenkul'ün Kurucusu Ahmet Şen, ''Neresi olursa olsun arsa yatırımdan uzak kalmayın'' dedi.

Yatırımcılara 'ucuz arsa' formülü!

Yatırımcının önündeki en büyük engel olan arsa maliyetleri engeli kaldırıldığı zaman büyümek isteyen KOBİ’ler ve sanayiciler enerjilerini, yatırıma ve üretime harcayacak. Arsa maliyetleri sorunun çözülmesi, yatırımcıya düşük maliyetli arsa sağlanması gerekiyor.

miras olan arsa Haberi

miras olan arsa

Dedemden iki katlı bir ev miras kaldı. Mirasçı olarak çocukları var. Bunlardan biri de babam. Ancak dedem ölümünden önce üst katı babaanneme vermiş, o da halamın çocuğuna vermiş. Şimdi babamlar burada hak iddia edebilir mi? • M.Ç. 


Okuyucumun sorusuna bu kadar bilgi ile net bir yanıt vermem imkansız. Zira, dededen kalma iki katlı bir ev var ve bunun üst katı eşe veriliyor. Üst katın eşe verilebilmesi için bu binada kat mülkiyeti mevzuatının uygulanması lazım. Yani binada ya kat irtifakı kurulu olacak veya kat mülkiyeti. Bunlardan biri yoksa tapuya gidilip, "Bu evin üst katını bizim hanımın adına tescil et" denilemez. 


Olsa olsa binanın yarı hissesini eşine devredebilir. Ancak okuyucum, üst katın verildiğinden söz ediyor, bu durumda binada kat mülkiyeti yok ise bu...