27 / 04 / 2024

miras paylaşımı nasıl yapılır

miras paylaşımı nasıl yapılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kardeşi vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Miras...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

İkinci evliliğini yapanlar dikkat! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, babanın vefat etmesi durumunda mirasın kardeşler arasında nasıl paylaşılacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ölen eşin mirasının kimlere kalacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Miras nasıl paylaşılır? İşte miras paylaşımının detayları!

Posta gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Heper'in miras paylaşımı ile ilgili o yazısı...

Çocuklar mirastan çıkarılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, çocukların mirastan çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaştırmada nelere dikkat edilmesi gerektiğini kaleme aldı.

Kardeşlerin miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaşımını ve kardeşler arasındaki miras anlaşmazlığının nasıl çözüleceğini kaleme aldı. 

Üvey anne ve çocuklar arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağken 1970'te arsa aldıklarını sonra annesinin vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının evlendiğini, ikinci bir arsa daha aldıklarını aktardı. Okuyucu babasının vefatı durumunda mirasın nasıl bölüşüleceğini sordu.

Miras kalan gayrimenkullerde hisseler nasıl paylaştırılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda dedesinden kalan taşınmazların amcası ve babasına intikal ettiğini belirten okuyucu, amcasının satış için dava açtığını söyledi. Satılacak bir evin satışına karşı olduklarını aktaran okuyucu, mahkemenin hisseleri mi evi mi satacağını sordu.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında miras kalan malların kardeşler arasında nasıl paylaştırılması gerektiğini kaleme aldı.

Miras kalan gayrimenkullerin paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasından miras kalan bir dairede 15 yıldır yaşayan bir okuyucunun kardeşleri tarafından çıkarılmak istendiğini bu durum karşısında ne yapılabileceği sorusu soruldu.

Üvey çocuklar mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 4 kardeş olduğunu ve annesinin 1990'da vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının ikinci evliliğinden 3 çocuğu olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının 2 dairesinden miras düşüp düşmeyeceğini sordu. 

Annesinden miras kalanlar dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda annesinin vefatından sonra tapu dairesinde annesine ait arazinin bir kısmını adına tescil ettirdiğini belirten okuyucu, arazinin diğer kısmının satıldığını söyledi. Okuyucu, mirasına nasıl sahip olabileceğini sordu. 

Mirasçılar arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, eşi hayattayken ev aldıklarını belirten okuyucu, eşinin vefat ettiğini ve ilk eşinden olan çocuğunun tapu iptal talepli dava açtığını aktardı. Okuyucu bu davanın nasıl sonuçlanacağını sordu.

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımına dair araştırılan birtakım yanıtlar bulunmaktadır. İşte o bilgilere dair detaylar!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı konusunda bazı yapılması gereken işlemler vardır. Kardeşler arasında yapılan miras paylaşımında da belli başlı hususların yerine getirilmesi gerekir. Peki nedir onlar? İşte Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur? sorusunun yanıtı!

miras paylaşımı nasıl yapılır Haberi

miras paylaşımı nasıl yapılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, evli ve iki çocuklu bir kadının eşinin vefat ettiğini, eşinin vefatının ardından da eşinin babasının da vefat ettiğini aktardı ve bu durumda kayınpederin malvarlığından, bu kadının hisse alıp alamayacağını mirasın kime kalacağını sordu. 

Peki kayınpederin mirası geline kadar mı? Gelin kayınpederinin mirasından pay alabilir mi? İşte ayrıntılar ve Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt...

"Söz konusu aile tablosunda kayınpederin vefatındaki duruma bakmak gerekecektir. Kayınpeder önce ölseydi, bahse konu kadının doğrudan miras payı yoktu" diyerek yazısına başlayan Heper, kayınpederin mirasından bu kadının eşinin pay alacağını sonra kadının eşi vefat ettiğinde de eş durumundan bu kadının hissedar olacağını belirtti. 

Ancak önce eşin ardından kayınpederin...