23 / 07 / 2024

miras paylaşımında oranlar

miras paylaşımında oranlar

Kişiler ölümlerinden sonra geçerli olmak şartıyla da hukuki işlemleri yapma hakkına sahiptirler. Buna göre miras sözleşmesinin tenfizi vasiyetnamenin miras bırakanın ölümünde yerine getirilmesi anlamına geliyor...

Mirastan feragat sözleşmesi şekli!

Mirastan feragat sözleşmesi şekline göre miras bırakan, bir mirasçı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak bu sözleşmeyi yapabiliyor. Mirastan feragat eden mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor...

Mirastan feragat sözleşmesi!

Mirastan feragat sözleşmesi, miras bırakan ile gelecekteki muhtemel mirasçısı arasında yapılan, ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçmeyi amaçlayan bir sözleşme oluyor...

Veraset ilamı reddi miras!

Veraset ilamı reddi miras yapılması, mirasçının murisin ölümünü öğrendiği andan itibaren 3 ay içinde sulh mahkemesine yazılı veya sözlü olarak mirası reddettiğini açıklaması şeklinde oluyor...

Miras paylaşımında oranlar!

Miras paylaşımında oranları; altsoy için yasal miras payının yarısı, ana ve babadan herbiri için yasal miras payının dörtte biri, kardeşlerden herbiri için yasal miras payının sekizde biri şeklinde belirleniyor...

Mirastan mahrum kalmamak için ne yapılmalı?

Miras paylaşımında önemli değişiklikler yürürlüğe girmektedir. Buna göre, mirastan mahrum kalmamak adına yapılması gereken ve zorunlu olan uygulama nedir?

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Miras kavgalarının önüne geçmek amacı ile pek çok yeni düzenleme yapılmaktadır. Buna göre, miras hukukunda eşitlik ve adaleti sağlamak için adımlar somut adımlar atıldığı ifade edildi. Miras paylaşımında merak edilen detaylar ve mirastan men edilme durumda neler yapılır? 

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

Günümüz şartlarında miras kavgalarına son veren yeni karar ile birlikte kardeşler arasındaki anlaşmazlıklara da çözüm getirilmesi bekleniyor. Buna göre, ebeveynlerini bakmak ile sorumlu olan çocuklar, ebeveynlerinin vefat durumundan sonra miras konusunda söz hakkı sahibi olabilecekler.

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?

Aile tarafından bırakılan miras paylaşımlarında kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sonrasında çıkna sorunlar karşısında atılabilecek adımlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Buna göre, kardeşler eşit payda miras almak zorunda mı?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Miras paylaşımında paylar nasıl bölünecek? Miras alacakların işi kolaylaşacak...

Son zamanlarda tapu işlemleri ile ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre, artık kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmayacağı kaydedildi. Yapılacak olan bu düzenleme kapsamında tapu işlemleri daha hızlı ve kolay bir hale getirmek hedefleniyor.

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miraslar için alınan karar kapsamında birçok kişinin ortak sorunu olan ve tapuda pay sisteminde değişikliğe gidilerek 81 kentte devreye sokulduğu kaydedildi. Türkiye genelinde mirasçılar için önemli bir adım atıldı. Bu düzenleme ile miras paylaşımında kurallar belirlenerek 81 ilde devrede.

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

miras paylaşımında oranlar Haberi

miras paylaşımında oranlar


Miras sözleşmesinin tenfizi!


Kişiler, sadece sağlıklarında hükümler doğuran hukuki muamele yapma ehliyeti ile donatılmış değillerdir. Ölümlerinden sonra geçerli olmak kaydı ile de, hukuki işlemler yapma hakkına sahiptirler. Miras sözleşmesinin tenfizi vasiyetnamenin mirasbırakanın ölümünde yerine getirilmesi anlamına geliyor.


Ölüme bağlı tasarruf iki şekilde yapılabilir. Biri vasiyet, diğeri miras sözleşmesidir. Vasiyetname resmi, el yazılı ve sözlü olarak yapılabiliyor. Miras sözleşmesinin ise resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor.


Bir kimsenin vasiyetname yapabilmesi için 15 yaşını bitirmiş olması ve ayırt etme gücüne sahip olması gerekiyor. Vasiyet yapmak hakkı şahsa sıkı sıkıya bağlı haklardandır. Vekil, veli, vasi veya kayyımın temsil ettikleri kısıtlı yerine vasiyet yapmaları mümkün değildir.


Miras sözleşmesinin tenfizi...

Vasiyetnameyi düzenleyen ve saklayan daire ölüm halinde belgeyi sulh hakimine vermekle yükümlüdür. Sulh hakimine verildiği günden itibaren en geç bir...