03 / 01 / 2025

miras paylaşımında sorun yaşama

miras paylaşımında sorun yaşama

Miras paylaşımında sorun yaşanmaması adına 4721 sayılı yeni Medeni Kanun evlilik dışı doğan çocuğun da diğer çocuklar gibi mirastan pay almasını garanti ediyor. Yani mirasbırakanın kendinden olan tüm çocukları eşit oranda pay sahibi olabiliyor...

Miras paylaşımında yeni bir dönem başlıyor

Miras hukukunda yapılan son değişikliklerle, kardeşler arasında yaşanan miras anlaşmazlıklarının önüne geçmek ve süreçleri hızlandırmak adına önemli adımlar atıldığı belirtildi. Yeni düzenlemeler ile noter onayı zorunluluğu kaldırılarak, yazılı ve karşılıklı imzalanan anlaşmalar yer alacak.

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Anne babasından miras kalanlar ve kardeşi olanlar dikkat! 

Mirasın paylaşımı, vefat edenin vasiyetnamesine bağlı Mirasta yeni düzenlemeler geçtiğimiz ay yürürlüğe alındı. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Mirasta yeni dönem başladı! Eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kaldırılmasıyla neler değişti?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kalktığını belirterek, böylece mülk paylaşımı hızlı ve pratik bir şekilde yapılabileceğini söyledi.

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı konusundaki düzenlemelerde köklü değişikliklerin yürürlüğe girdiği kaydedildi. Yapılan bu değişiklikle beraber, mirasın eşit paylaşım zorunluluğunun tamamen kaldırıldığı belirtildi. 

Paydaşlar arasında mülk satışının şartları! 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımında yapılan değişikliklerin ardından, paydaşlar arasında mülk satışı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte paydaşlar arasında mülk satışının şartları...

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili beklenen düzenlemeler resmen yürürlüğe alındı. İşte yeni düzenlemeler...

Tapu mirasında hangi şartlar kalktı?

Tapu mirasında milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandığı kaydedildi. Tapu işlemlerinde miras paylaşımına ilişkin uzun süredir beklenen düzenlemelerin hayata geçirildiği belirtildi.

Miras sistemi değişiyor mu? Yeni düzenleme ile alınan kararlar neler?

Miras paylaşımında uzun süredir beklenen değişiklikler hayata geçirildiği kaydedildi. Yeni düzenlemeler ile mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu kaldırıldı, bu sayede aile içi anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

Yeni miras düzenlemesi, miras paylaşım süreçlerinin daha hızlı ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Hisseli tapuların paylaşımlarında, mirasçıların haklarını güvence altına alan ve işlemleri hızlandıran düzenlemeler dikkat çekmektedir.

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Edirne'de 24 yıldır süren ve 34 mirasçısı olan arazinin paylaşımına ilişkin uyuşmazlık, arabuluculuk sistemiyle 1 ayda çözüldü ve gayrimenkuller paylaşıldı. İşte ayrıntılar..

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı paylaşım: Seneye inşaatçı iflasları başlar!

Konut sektöründe tehlike çanları çalarken, ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada paylaşımında seneye inşaatçı iflasları başlayacağını söyledi.

Mirastan mahrum kalmamak için ne yapılmalı?

Miras paylaşımında önemli değişiklikler yürürlüğe girmektedir. Buna göre, mirastan mahrum kalmamak adına yapılması gereken ve zorunlu olan uygulama nedir?

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

miras paylaşımında sorun yaşama Haberi

miras paylaşımında sorun yaşama


Miras paylaşımında sorun!


Para ile ölçülebilen hak ve borçlardan oluşan mal varlığı, kişinin ölümüyle birlikte tereke adını alıyor. Ölümle birlikte  mirasın intikali ve ne şekilde paylaşılacağı sorunu da gündeme geliyor.


Kişi hayattayken mal varlığı içerisinde bulunan tüm haklar intikale konu olmaz. Örneğin; intifa hakkı, sükna hakkı ve nafaka alacakları gibi haklar kişinin ölümüyle kendiliğinden sona ereceğinden, mirasçılara geçmez. Ayrıca miras bırakan hayattayken ileri sürmemişse, manevi tazminat alacağı da mirasçılara intikal etmez.


Türk Medeni Kanunu miras paylaşımında sorun yaşanmasını önlemek amacıyla külli halefiyet prensibini kabul etmiştir. Yani tereke bir bütün halinde, alacak ve borçlarla beraber, miras bırakanın ölümüyle kendiliğinden yasal ve atanmış mirasçılara geçer. Fakat vasiyet alacaklısı olarak tabir ettiğimiz kişiler açısından külli halefiyet prensibi geçerli değildir. Örneğin; miras bırakan ölmeden önce yaptığı...